Google Maps: Λεπτομερείς αναφορές σχετικά με λειτουργίες του που δεν είναι γνωστές.

Google Maps: Λεπτομερείς αναφορές σχετικά με λειτουργίες του που δεν είναι γνωστές.
ired.gr

Το Google Maps παρέχει αφθονία δυνατοτήτων και βοηθά στις μετακινήσεις μας οπουδήποτε. Συχνά, όταν ξεκινάμε μια διαδρομή, ανοίγουμε αυτόματα την εφαρμογή Google Maps, καθώς πρόκειται ίσως για την πιο πλήρη εφαρμογή πλοήγησης που υπάρχει.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε λειτουργίες που μπορεί να μην είναι γνωστές σε όλους.

  • Έλεγχος ρυθμίσεων πλοήγησης: Αν στο προηγούμενο ταξίδι μας είχαμε επιλέξει το Google Maps να αποφεύγει συγκεκριμένους δρόμους ή διόδια, το σύστημα θα το θυμάται για τα επόμενα ταξίδια μας. Μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις πλοήγησης μέσω του προφίλ μας, μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι έχουμε επιλέξει τις σωστές ρυθμίσεις.
  • Ανώνυμη περιήγηση: Οι χάρτες της Google έχουν ως προεπιλογή την καταγραφή των αναζητήσεων και των δεδομένων τοποθεσίας. Η χρήση της ανώνυμης περιήγησης είναι ένας γρήγορος τρόπος για να τερματίσετε αυτήν την καταγραφή δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: Apple Maps: Πλοήγηση και στην Ελλάδα

  • Διακοπή ιστορικού: Αν δεν επιθυμούμε το Google Maps να κρατάει το ιστορικό της τοποθεσίας μας, μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής.
  • Χάρτες εκτός σύνδεσης: Η λειτουργία των χαρτών εκτός σύνδεσης εξασφαλίζει ότι οι χάρτες θα είναι διαθέσιμοι ακόμη και σε περιοχές χωρίς σήμα.
  • Διαμοιρασμός της τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο: Με αυτήν την λειτουργία, μπορούμε να επιτρέψουμε σε φίλους ή μέλη της οικογένειάς μας να παρακολουθούν την τοποθεσία μας σε πραγματικό χρόνο. Πηγαίνοντας στο προφίλ μας και επιλέγοντας το "Κοινοποίηση τοποθεσίας", μπορούμε να ενεργοποιήσουμε αυτήν τη λειτουργία.
  • Πληροφορίες για τοπικές επιχειρήσεις: Αν επιθυμούμε να βρούμε περισσότερες λεπτομέρειες για μια επιχείρηση, μπορούμε να την αναζητήσουμε στους χάρτες της Google και να βρούμε περισσότερες πληροφορίες για αυτήν.
  • Προσθήκη στάσης: Οι χάρτες Google παρουσιάζουν την ταχύτερη διαδρομή μεταξύ δύο τοποθεσιών, αλλά αν επιθυμούμε να προσθέσουμε επιπλέον στάσεις στη διαδρομή, είναι πολύ εύκολο να το κάνουμε. Απλά ανοίγοντας τους χάρτες Google, σχεδιάζουμε τη διαδρομή μας, και στη συνέχεια επιλέγουμε το "Προσθήκη στάσης" πατώντας το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.

Διαβάστε επίσης: Google Maps: Ανακαλύψτε εύκολα τις αγαπημένες σας τοποθεσίες με τη χρήση emojis.