Apple Watch Series 10: Θα διαθέτουν δυνατότητα μέτρησης αρτηριακής πίεσης και ανίχνευσης υπνικής άπνοιας.

Apple Watch Series 10: Θα διαθέτουν δυνατότητα μέτρησης αρτηριακής πίεσης και ανίχνευσης υπνικής άπνοιας.
ired.gr

Παρόλο που τα Apple Watch Series 9 ανακοινώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες, σήμερα το Bloomberg αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες για τα επερχόμενα Apple Watch Series 10.

Σύμφωνα με τις διαρροές, τα επόμενα έξυπνα ρολόγια της Apple θα προσφέρουν βελτιωμένους αισθητήρες για την παρακολούθηση της υγείας, περιλαμβανομένων αισθητήρων που μετρούν την αρτηριακή πίεση και ανιχνεύουν την υπνική άπνοια.

Διαβάστε επίσης: MicroLED Apple Watch: Αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2025

Η Apple επιδιώκει επίσης να προσφέρει μέτρηση σακχάρου, όχι μόνο για ανθρώπους με διαβήτη, αλλά και για αυτούς που έχουν κληρονομική προδιάθεση για τη νόσο, προκειμένου να μπορούν να προλάβουν το πρόβλημα. Αν και οι μετρήσεις δεν θα είναι τόσο ακριβείς όσο αυτές των ιατρικών μηχανημάτων, θα παρέχουν μια εικόνα της τάσης για τον διαβήτη. Σύμφωνα με πηγές εντός της εταιρίας, η Apple δεν ενδιαφέρεται να παρέχει μετρήσεις σε άτομα που δεν έχουν διαβήτη.

Η προσέγγιση της Apple θα βασιστεί στην τεχνολογία φασματοσκοπίας απορρόφησης υπέρυθρων βραχέων κυμάτων, η οποία εκπέμπει φως μέσω του δέρματος του χρήστη, ανάμεσα στα αιμοφόρα αγγεία και τα κύτταρα, και στη συνέχεια διαβάζει το φως που ανακλάται για να υπολογίσει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα.

Η ιδέα για τη μέτρηση της γλυκόζης ξεκίνησε από την εποχή του Steve Jobs, που ανέθεσε σε υψηλόβαθμα στελέχη την αναζήτηση ενός μη-επεμβατικού τρόπου ελέγχου της γλυκόζης στο αίμα. Αργότερα, η Apple ίδρυσε μια startup με το όνομα Avolonte Health, προσπαθώντας να ενσωματώσει αυτήν την τεχνολογία στο Apple Watch Series 1, αλλά δεν ήταν αρκετό ώστε να την ενσωματώσει στο τελικό προϊόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αρχικά στάδια ανάπτυξης του Apple Watch Series 1, η εταιρία εξέταζε τη δυνατότητα να το καταστήσει συμβατό και με τα Android, αλλά αποφάσισε τελικά να μην το πραγματοποιήσει, διότι το Apple Watch προωθούσε τις πωλήσεις των iPhone.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch Series 9 αποκαλύφθηκε με πιο γρήγορα τσιπ και νέο ροζ χρώμα