iPhone 16 Pro: Υποδείξεις για κάμερα που χρησιμοποιεί φακούς από γυαλί που έχει υποστεί χυτευτική διαδιακασία.

iPhone 16 Pro: Υποδείξεις για κάμερα που χρησιμοποιεί φακούς από γυαλί που έχει υποστεί χυτευτική διαδιακασία.
ired.gr

Η συνεχής προσπάθεια των κορυφαίων κατασκευαστών smartphone να παραμένουν στην κορυφή συχνά οδηγεί σε σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Το πρόσφατο ρεπορτάζ από το Economic Daily News αποκαλύπτει ότι η Apple αναζητά νέους τρόπους βελτίωσης της κάμερας του iPhone 16 Pro, με τη χρήση φακών κάμερας που κατασκευάζονται με την τεχνολογία του χυτεύματος γυαλιού. Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει την ελαφρύτερη και λεπτότερη σχεδίαση του "camera bump."

Οι χυτευμένοι φακοί αναφέρονται σε φακούς κάμερας που δημιουργούνται με τη χρήση υγρού γυαλιού, προσφέροντας μεγαλύτερη ελευθερία στον σχεδιασμό τους σε σύγκριση με τους κλασικούς φακούς.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16: Με chip A18 και A18 Pro

Οι χυτευμένοι φακοί μπορούν να είναι ελαφρύτεροι και λεπτότεροι από τους συμβατικούς φακούς κάμερας, προσφέροντας ταυτόχρονα βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και απόδοση στις φωτογραφίες και τα βίντεο. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη πιο εξελιγμένων φωτογραφικών συστημάτων σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν φακούς κάμερας.

Προηγουμένως, υπήρχαν φήμες για το iPhone 16 Pro που θα διέθετε κάμερα Telephoto 120 mm, χάρη σε ένα υποτιθέμενο μεγαλύτερο μέγεθος συσκευής. Οι χυτευμένοι φακοί έρχονται εδώ να βοηθήσουν, καθώς θα εξοικονομήσουν χώρο και βάρος.

Αυτοί οι φακοί προσφέρουν, επίσης, αυξημένη μεγέθυνση, επιτρέποντας στην Apple να διατηρήσει τα εστιακά μήκη στα 24 mm και 120 mm, αλλά με λεπτότερους φακούς.

Επειδή η κατασκευή χυτευμένων φακών είναι πολύπλοκη, οι κατασκευαστές έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη σειρά iPhone 16 Pro. Αν και η Apple φαίνεται να προηγείται στις παραγγελίες στην αλυσίδα εφοδιασμού, υπάρχει πιθανότητα ότι και άλλοι παράγοντες, όπως η Oppo και η vivo, θα εξετάσουν τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: iPhone SE 4: Θα συμπεριλάβει νέα θύρα USB-C, Action Button, Face ID και άλλα