iPhone 15: Οι πωλήσεις του στην Κίνα είναι χαμηλότερες από αυτές του iPhone 14.

iPhone 15: Οι πωλήσεις του στην Κίνα είναι χαμηλότερες από αυτές του iPhone 14.
ired.gr

Μετά την ανακοίνωση ρεκόρ προπαραγγελιών, η Apple αντιμετωπίζει αργή ανταπόκριση ως προς τις προβλεπόμενες πωλήσεις της σειράς iPhone 15 στην Κίνα, σύμφωνα με αναφορές.

Σύμφωνα με δεδομένα από την Counterpoint, οι πωλήσεις του iPhone 15 στην Κίνα μειώθηκαν κατά 4,5% στις πρώτες 17 ημέρες μετά την κυκλοφορία, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το iPhone 14. Αναλυτές από το Jefferies Group, μάλιστα, προβλέπουν ότι αυτή η μείωση θα είναι ακόμη πιο ραγδαία.

Διαβάστε επίσης: iPhone 15 Pro: Αρκετά πιο φθηνό το κόστος επισκευής του - Δείτε τον τιμοκατάλογο

Η εταιρεία Huawei φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις της Apple με την πρόσφατη σειρά Mate 60 που κυκλοφόρησε. Οι αναλυτές της Jefferies προβλέπουν ότι μπορεί ρεαλιστικά να ξεπεράσει την Apple έως το 2024.

Είναι πιθανό ότι τα προβλήματα υπερθέρμανσης που παρουσίασε η σειρά iPhone 15 να συνέβαλαν στη μείωση της ζήτησης στην Κίνα.

Η ζήτηση για smartphone είχε ήδη υποστεί αρκετή πτώση, με το 2022 να εμφανίζει ιστορικά χαμηλές πωλήσεις, πέφτοντας κάτω από τα 300 εκατομμύρια μονάδες για πρώτη φορά. Φαίνεται ότι η σειρά iPhone 15 θα μπορούσε να καταγράψει τα χαμηλότερα επίπεδα πωλήσεων από το iPhone Xs του 2018.

Διαβάστε επίσης: Προβλήματα υπερθέρμανσης αναφέρονται σε όλα τα μοντέλα του iPhone 15