iPhone 15 Pro: Εικόνες θερμικής απεικόνισης πρίν και μετά την εγκατάσταση του iOS 17.0.3.

iPhone 15 Pro: Εικόνες θερμικής απεικόνισης πρίν και μετά την εγκατάσταση του iOS 17.0.3.
ired.gr

Η Apple κυκλοφόρησε την ανανεωμένη έκδοση iOS 17.0.3 την Τετάρτη, με ένα ανακοινωθέν ότι "διορθώνει ένα πρόβλημα που μπορεί να προκαλεί υπερθέρμανση στο iPhone πέραν των αναμενομένων".

Το ZDNET πραγματοποίησε δοκιμές για αυτήν την ενημέρωση και, χρησιμοποιώντας θερμική κάμερα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πράγματι αντιμετώπισε με επιτυχία το πρόβλημα υπερθέρμανσης. Τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max δεν αυξήθηκαν στη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της γρήγορης φόρτισης.

Από την κυκλοφορία των νέων Pro και μετά, οι χρήστες ανέφεραν προβλήματα υπερθέρμανσης κατά τη γρήγορη φόρτιση ή κατά τη χρήση third-party εφαρμογών, όπως το Instagram και το Uber. Η Apple, αντιδρώντας στα παράπονα, υποστήριξε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε σφάλμα λογισμικού και όχι στο νέο υλικό ή τη σχεδίαση των iPhone Pro, που χρησιμοποίησαν πλαίσιο τιτανίου με υποδομή αλουμινίου αντί για τον προηγούμενο ανοξείδωτο χάλυβα.

Διαβάστε επίσης: iPhone 15: Προβλήματα με το Wi-Fi και το ηχείο

"Κατά τη δική μου δοκιμή με το iPhone 15 Pro και το Pro Max, αντιμετώπισα δύο προβλήματα υπερθέρμανσης. Το πρώτο και πιο σημαντικό ήταν ότι το iPhone 15 Pro Max αυξάνονταν σημαντικά στη θερμοκρασία κατά τη φόρτιση με το καλώδιο USB-C της Apple και τον 35W φορτιστή. Το ίδιο συνέβη σε άλλη τοποθεσία χρησιμοποιώντας το ίδιο καλώδιο και φορτιστή. Χρησιμοποίησα θερμική κάμερα για να μετρήσω τη θερμότητα και διαπίστωσα ότι το iPhone 15 Pro Max είχε μέγιστη θερμοκρασία περίπου 107,1 βαθμούς Φαρενάιτ (περίπου 42 βαθμούς Κελσίου)", σημείωσε ο συντάκτης του ZDNET.

"Το δεύτερο πρόβλημα προέκυψε κατά την αλλαγή από την εφαρμογή κάμερας Halide στην εφαρμογή κάμερας της Apple κατά τη λήψη πολλών φωτογραφιών σε μια ημέρα με θερμοκρασία 82 βαθμούς Φαρενάιτ (περίπου 28 βαθμούς Κελσίου). Κάθε φορά που επέστρεφα στην εφαρμογή κάμερας της Apple, εμφανιζόταν ένα μήνυμα που έλεγε "Το iPhone πρέπει να κρυώσει" για 1-2 δευτερόλεπτα προτού να είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίησή του. Η εφαρμογή Halide αναβάθμισε επίσης τον εξοπλισμό της, και αυτό φάνηκε να λύνει το πρόβλημα", πρόσθεσε.

Όταν κυκλοφόρησε η ενημέρωση iOS 17.0.3, τα iPhone 15 Pro και Pro Max αφέθηκαν να εξαντλήσουν την μπαταρία τους και στη συνέχεια τα φόρτισαν γρήγορα χρησιμοποιώντας τις ίδιες παραμέτρους και τον ίδιο εξοπλισμό στην ίδια τοποθεσία με τις προηγούμενες δοκιμές. Αυτή τη φορά, η θερμοκρασία δεν αυξήθηκε ποτέ περισσότερο από ελαφρά πάνω από την αφή και δεν ξεπεράσαν τους 93,8 βαθμούς Φαρενάιτ (περίπου 34 βαθμούς Κελσίου).

Διαβάστε επίσης: Χαμηλά τα ποσοστά αναβάθμισης στο iOS 17