Χαμηλά τα ποσοστά αναβάθμισης στο iOS 17

Χαμηλά τα ποσοστά αναβάθμισης στο iOS 17
ired.gr

Το iOS 17 έγινε διαθέσιμο προς το τέλος του προηγούμενου μήνα για όλα τα iPhone μοντέλα που κυκλοφόρησαν από το 2018 και μετά, ξεκινώντας από τα XS και XR. Αυτή η αναβάθμιση φέρνει διάφορα νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, ειδικά για τις εφαρμογές της Apple, αλλά παρόλα αυτά, πολλοί φαίνεται να διστάζουν να την εγκαταστήσουν, παρά τις νέες προσθήκες.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των χρηστών που έχουν αναβαθμίσει στο iOS 17 είναι χαμηλότερο από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Mixpanel, μόλις το 23% των κατόχων συμβατών iPhone αποφάσισε να κάνει την αναβάθμιση στο iOS 17. Επιπλέον, από αυτούς, μόνο ένα μικρό ποσοστό έχει ενημερώσει στην τελευταία έκδοση, το iOS 17.0.3.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.0.3: Δοκιμές δείχνουν ότι η υπερθέρμανση των iPhone έχει διορθωθεί.

Η αδιαφορία αυτή πιθανόν σχετίζεται με τα προβλήματα που ανακαλύφθηκαν στη νέα έκδοση, με το πιο σημαντικό από αυτά να είναι το bug που προκαλούσε υπερθέρμανση στα iPhone 15 Pro. Αρχικά, πολλοί υπέθεταν ότι το πρόβλημα οφειλόταν στον A17 Pro επεξεργαστή ή το τιτάνιο, αλλά η Apple διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα bug και υποσχέθηκε μια ενημέρωση λογισμικού για την επίλυσή του. Πράγματι, το πρόβλημα φαίνεται να έχει επιλυθεί κατά κύριο λόγο με το iOS 17.0.3.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να διστάζουν να αναβαθμίσουν στο iOS 17, φοβούμενοι ενδεχομένως αρνητικές επιπτώσεις στις επιδόσεις και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών τους. Παρόλα αυτά, περίπου το 45% των συμβατών iPhone συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις προηγούμενες iOS 16.6.1 και iOS 16.7 εκδόσεις.

Σημειώνεται ότι το iOS 17 βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, και ορισμένα από τα ανακοινωμένα χαρακτηριστικά του δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει. Επομένως, είναι λογικό να υποθέτει κανείς ότι πολλοί χρήστες περιμένουν περαιτέρω βελτιώσεις και λειτουργίες προτού πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.0.3: Δεν επιβραδύνει το iPhone 15 Pro. Αντιθέτως, βελτιώνει την απόδοση του!