Η Apple παρέχει υπηρεσία Οδικής Βοήθειας μέσω δορυφόρου για οδηγούς που βρίσκονται σε περιοχές χωρίς σήμα.

Η Apple παρέχει υπηρεσία Οδικής Βοήθειας μέσω δορυφόρου για οδηγούς που βρίσκονται σε περιοχές χωρίς σήμα.
ired.gr

Η Apple προσφέρει μια καινούργια λειτουργία που θα δώσει ασφάλεια και ηρεμία στους λάτρεις των ταξιδιών στον ανοιχτό δρόμο. Πρόκειται για την "Οδική Βοήθεια μέσω δορυφόρου," η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του εκδηλώσεις Wonderlust, συνδυάζοντας την με την κυκλοφορία του iPhone 15.

Αυτή η νέα λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες της πιο πρόσφατης σειράς iPhone να ζητήσουν οδική βοήθεια ακόμη και όταν βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε επίσης: Η SpaceX θα αναλάβει την εκτόξευση δορυφόρων για τη λειτουργία της υπηρεσίας Emergency SOS στα iPhone της Apple.

Η νέα δυνατότητα "Οδικής Βοήθειας μέσω δορυφόρου" της Apple θα είναι διαθέσιμη αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα συνεργάζεται με την AAA (American Automobile Association). Για να αξιοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία, θα πρέπει να διαθέτετε ένα iPhone 15 ή ένα iPhone 14 με το νέο λογισμικό iOS 17.

Η εν λόγω λειτουργία έκτακτης ανάγκης θα παρέχεται δωρεάν για τους χρήστες για δύο χρόνια από την ενεργοποίηση ενός νέου iPhone από τις σειρές iPhone 15 ή iPhone 14. Επιπλέον, η Apple ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι των iPhone 15 και iPhone 14 που δεν είναι μέλη της AAA θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της AAA και να πληρώσουν για τη χρήση της υπηρεσίας "Οδικής Βοήθειας μέσω δορυφόρου" ανά περίπτωση.

Για να εκμεταλλευτείτε αυτήν τη νέα λειτουργία "Οδικής Βοήθειας" της Apple, θα πρέπει να βρίσκεστε σε ανοιχτό χώρο με καθαρή οπτική γωνία προς τον ουρανό. Η Apple επισημαίνει επίσης ότι φυσικά εμπόδια όπως δέντρα ή κτίρια που ενδέχεται να εμποδίσουν το σήμα του δορυφόρου μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης: iPhone 14: Έσωσε άντρα που παγιδεύτηκε σε φαράγγι 120 μέτρων