Το Apple Watch Ultra 2, θα έχει 3D printed κομμάτια για μειωμένο κόστος παραγωγής

Το Apple Watch Ultra 2, θα έχει 3D printed κομμάτια για μειωμένο κόστος παραγωγής
ired.gr

Σύμφωνα με νεότερη αναφορά από τον γνωστό και αξιόπιστο αναλυτή των προϊόντων της Apple, Ming-Chi Kuo, επιβεβαιώνεται ότι η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία εργάζεται πάνω στη δημιουργία της επόμενης γενιάς του Apple Watch Ultra, πιθανώς με την ονομασία Watch Ultra 2, και πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτό το έξυπνο ρολόι αργότερα μέσα στο έτος.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ετοιμάζει Watch με οθόνη που τυλίγεται πλήρως γύρω από τον καρπό

Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, το Watch Ultra 2 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του κάποια στιγμή στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, πιθανώς τον Σεπτέμβριο μαζί με την κυκλοφορία της σειράς iPhone 15 ή τον Οκτώβριο. Επιπλέον, ο αναλυτής ανέφερε ότι το νέο ρολόι θα είναι αθλητικού τύπου και θα περιλαμβάνει τμήματα που έχουν κατασκευαστεί με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing).

Η Apple θα εφαρμόσει την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης και θα χρησιμοποιήσει σχετικές διαδικασίες για την κατασκευή ορισμένων μηχανικών εξαρτημάτων από τιτάνιο. Αυτά τα εξαρτήματα θα πρέπει ακόμη να υποβληθούν σε περαιτέρω επεξεργασία με τη μέθοδο της CNC, αλλά η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης θα μειώσει τον χρόνο και το κόστος παραγωγής.

Τέλος, ο Kuo αναφέρει ότι οι προμηθευτές των 3D printed εξαρτημάτων του Apple Watch Ultra 2 θα είναι οι εταιρείες Farsoon και BLT, ενώ η IPG Photonics θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των εξαρτημάτων που απαιτούν λέιζερ. Εάν η διαδικασία αυτή αποδώσει θετικά αποτελέσματα, η εταιρεία σκοπεύει να την επεκτείνει και σε άλλα προϊόντα της.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοινώνει το watchOS 10