Η Apple κυκλοφορεί μια νέα ενημέρωση ασφαλείας για το iOS 16.5.1. μετά από ένα ασυνήθιστο σφάλμα

Η Apple κυκλοφορεί μια νέα ενημέρωση ασφαλείας για το iOS 16.5.1. μετά από ένα ασυνήθιστο σφάλμα
ired.gr

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, η Apple κυκλοφόρησε τη δεύτερη γρήγορη απόκριση ασφαλείας για τα iPhone, iPad και Mac με τις εκδόσεις iOS 16.5.1 (a), iPadOS 16.5.1 (a) και macOS 13.4.1 (a). Αυτή η αναβάθμιση ασφαλείας διορθώνει ένα πρόβλημα όπου η επεξεργασία περιεχομένου ιστού μπορεί να προκαλέσει αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα.

Σε μια σελίδα υποστήριξης, η εταιρεία αναφέρει ότι αυτό το πρόβλημα έχει εκμεταλλευθεί ενεργά και αυτή η ενημέρωση το διορθώνει. Δυστυχώς, για όσους εγκατέστησαν γρήγορα αυτές τις νέες εκδόσεις, υπήρξε ένα σφάλμα που εμπόδισε ορισμένους ιστότοπους να εμφανίσουν σωστά το περιεχόμενο.

Ως αποτέλεσμα, η Apple κυκλοφορεί τώρα γρήγορες αποκρίσεις ασφαλείας για τις εκδόσεις iOS 16.5.1 (c), iPadOS 16.5.1 (c) και macOS 13.4.1 (γ) για να διορθώσει αυτό το σφάλμα. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν τις γρήγορες αποκρίσεις ασφαλείας και να περιμένουν την έκδοση iOS 16.6 για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Για την ασφάλεια σας, καταργήστε αμέσως τα update iOS / iPadOS 16.5.1 (a) και macOS 13.4.1 (a)

Για τα iPhone ή iPad: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Πληροφορίες > Έκδοση iOS και κατόπιν πατήστε "Κατάργηση απόκρισης ασφαλείας". Πατήστε το "Κατάργηση" για επιβεβαίωση.

Για τα Mac: Επιλέξτε το μενού Apple > Σχετικά με αυτό το Mac και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή "Περισσότερες πληροφορίες". Στο macOS, κάντε κλικ στο κουμπί Πληροφορίες (i) δίπλα στον αριθμό έκδοσης. Κάντε κλικ στο "Απεγκατάσταση και επανεκκίνηση" και στη συνέχεια κάντε κλικ για επιβεβαίωση.

Αυτές οι γρήγορες αποκρίσεις ασφαλείας ξεκίνησαν να εκδίδονται με τις εκδόσεις iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 και macOS 13.3.1. Αν και η αναβάθμιση δεν θα αλλάξει τον αριθμό έκδοσης iOS/macOS, θα προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας.

Η Apple αναφέρει ότι, από προεπιλογή, η συσκευή σας επιτρέπει την αυτόματη εφαρμογή γρήγορων αποκρίσεων ασφαλείας και, αν απαιτείται, θα σας ζητήσει να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας. Για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Για τα iPhone ή iPad: Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού > Αυτόματες ενημερώσεις και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή "Αποκρίσεις ασφαλείας και αρχεία συστήματος" είναι ενεργοποιημένη.

Για τα Mac: Επιλέξτε το μενού Apple > Προτιμήσεις συστήματος. Κάντε κλικ στην επιλογή "Γενικά" στην πλαϊνή γραμμή και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή "Ενημέρωση λογισμικού" στα δεξιά. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εμφάνιση λεπτομερειών" δίπλα στην επιλογή "Αυτόματες ενημερώσεις" και βεβαιωθείτε ότι η "Εγκατάσταση αποκρίσεων ασφαλείας και αρχείων συστήματος" είναι ενεργοποιημένη.

Αντίθετα με τις συνηθισμένες αναβαθμίσεις λογισμικού, αυτή προσθέτει ένα γράμμα στο τέλος του αριθμού έκδοσης λογισμικού, οπότε οι χρήστες θα πρέπει να εγκαταστήσουν τις εκδόσεις iOS 16.5.1 (c) και macOS 13.4.1 (c).

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί (ξανά) μια νέα έκδοση του iOS 17 Beta 3