Για την ασφάλεια σας, καταργήστε αμέσως τα update iOS / iPadOS 16.5.1 (a) και macOS 13.4.1 (a)

Για την ασφάλεια σας, καταργήστε αμέσως τα update iOS / iPadOS 16.5.1 (a) και macOS 13.4.1 (a)
ired.gr

Η Apple διέθεσε την έκδοση beta 5 του iOS 16.6, μαζί με ορισμένες ενημερώσεις που παρουσίαζαν ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας σε iPhone, iPad και Mac. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το Rapid Security Response σύστημα για την προαιρετική αυτόματη εγκατάσταση ενημερώσεων ασφαλείας, οι οποίες δεν επηρεάζουν το λειτουργικό σύστημα της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφόρησε την public beta του iOS 16.6

Αυτές οι ενημερώσεις, που συγκεκριμένα είναι τα iOS 16.5.1 (a), iPadOS 16.5.1 (a) και macOS Ventura 13.4.1 (a), δημιουργούν μία ευπάθεια στο WebKit που μπορεί να είναι εκμεταλλεύσιμη κατά την περιήγηση ιστοσελίδων. Η Apple ενημέρωσε ότι η ευπάθεια αυτή επιτρέπει την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα κατά την περιήγηση σε ιστοσελίδες.

Όπως συνηθίζει, η Apple συνιστά σε όλους τους χρήστες να ενημερώσουν τις συσκευές τους, εκτός αν έχουν ενεργοποιημένη την αυτόματη ενημέρωση του συστήματος. Για να ελέγξετε για ενημερώσεις και να επιβεβαιώσετε ότι θα λάβετε την ενημέρωση ασφαλείας, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις, επιλέξτε τη γενική κατηγορία και κάνετε κλικ στην επιλογή "Ενημερώσεις λογισμικού". Επιπλέον, αν οι αυτόματες ενημερώσεις δεν είναι ενεργοποιημένες, μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε.

Ωστόσο, λόγω του προβλήματος που προέκυψε, η Apple απέσυρε την ενημέρωση ασφαλείας. Αν κάποιοι χρήστες έχουν ήδη εγκαταστήσει την ενημέρωση, μπορούν να πραγματοποιήσουν αναίρεση της αναβάθμισης (downgrade). Στο iPhone, μπορείτε να πάτε στις ρυθμίσεις, στη γενική κατηγορία, και στις πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας, και θα βρείτε την επιλογή για αναίρεση της ενημέρωσης ασφαλείας. Ευελπιστούμε ότι η Apple θα επιλύσει το πρόβλημα σύντομα και θα επανακυκλοφορήσει την ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης: iOS 17 Beta 2: Όλες οι νέες δυνατότητες