Η Apple κυκλοφορεί ενημερώσεις ταχείας απόκρισης ασφαλείας για iOS 16.5.1 και macOS 13.4.1

Η Apple κυκλοφορεί ενημερώσεις ταχείας απόκρισης ασφαλείας για iOS 16.5.1 και macOS 13.4.1
ired.gr

Η Apple προσφέρει τις ενημερώσεις Rapid Security Response για να παρέχει διορθώσεις ασφαλείας στους χρήστες iOS και macOS χωρίς την ανάγκη για πλήρη ενημέρωση του λογισμικού. Οι σημερινές ενημερώσεις αντιμετωπίζουν μια ευπάθεια στο WebKit που χρησιμοποιείται ευρέως, γι' αυτό είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε την ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε επίσης: iOS 17 Beta 3 - Διορθώσεις σφαλμάτων, Αλλαγές και Βελτιώσεις

Η ενημέρωση iOS Security Response 16.5.1 είναι διαθέσιμη μέσω του κανονικού μηχανισμού ενημέρωσης λογισμικού στην εφαρμογή Ρυθμίσεις σε iPhone ή iPad. Πρόκειται για μια γρήγορη ενημέρωση που απαιτεί μόλις λίγα λεπτά για τη λήψη και μία γρήγορη επανεκκίνηση για την εγκατάσταση. Η ενημέρωση macOS μπορεί να εγκατασταθεί μέσω των ρυθμίσεων συστήματος.

Για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Για iPhone ή iPad: Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού > Αυτόματες ενημερώσεις και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "Αποκρίσεις ασφαλείας και αρχεία συστήματος".

Για Mac: Επιλέξτε το μενού Apple > Προτιμήσεις συστήματος. Κάντε κλικ στην επιλογή "Γενικά" στην πλαϊνή γραμμή και στη συνέχεια κάντε κλικ στην "Ενημέρωση λογισμικού" στα δεξιά. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εμφάνιση λεπτομερειών" δίπλα στην επιλογή "Αυτόματες ενημερώσεις" και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η "Εγκατάσταση αποκρίσεων ασφαλείας και αρχείων συστήματος".

Αυτή η ενημέρωση ασφαλείας προσθέτει ένα γράμμα στο τέλος του αριθμού έκδοσης λογισμικού, επομένως οι χρήστες πρέπει να εγκαταστήσουν το iOS 16.5.1 (a) και το macOS 13.4.1 (a).

Εάν αγνοήσετε αυτήν την ενημέρωση γρήγορης απόκρισης ασφαλείας, η Apple θα προσθέσει νέες λειτουργίες ασφαλείας με μελλοντικές ενημερώσεις iOS, όπως η επερχόμενη έκδοση iOS 16.6, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες από τώρα.

Διαβάστε επίσης: iOS 17 Beta 2: Όλες οι νέες δυνατότητες