Apple: Φέρεται να ετοιμάζει laptop με foldable οθόνη

Apple: Φέρεται να ετοιμάζει laptop με foldable οθόνη
ired.gr

Σύμφωνα με αναφορές από πηγές στη Νότια Κορέα, προέρχονται πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει ένα φορητό υπολογιστή με διπλώμενη (foldable) οθόνη. Η εταιρεία φαίνεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πιθανούς προμηθευτές με σκοπό την κυκλοφορία ενός MacBook με διπλώμενη οθόνη. Μια τέτοια συσκευή από την Apple θα είχε επανάσταση στην αγορά οθονών, αν υλοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης: Διπλάσιες επιδόσεις στη μισή τιμή τα Mac Pro M2 Ultra, σε σχέση με τα Intel

Σύμφωνα με τις αναφορές, αναμένεται η κυκλοφορία της συσκευής το 2026, μετά την αποκάλυψη της το 2025. Οι κορεάτες κατασκευαστές οθονών, όπως η Samsung Display και η LG Display, έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στα OLED πάνελ για φορητούς υπολογιστές, καθώς η αγορά των smartphones έχει φθάσει σε κορεσμό. Και οι δύο εταιρείες "συνεργάζονται για την ανάπτυξη και παραγωγή διπλώμενων OLED πάνελ για φορητούς υπολογιστές", καθώς η ζήτηση αυξάνεται.

Σύμφωνα με την πηγή, είναι σίγουρο ότι οι μεγαλύτερες οθόνες θα αποτελούν πιο κερδοφόρο επιχειρηματικό κομμάτι για τους κατασκευαστές πάνελ, παρότι η επίτευξη υψηλής πυκνότητας pixel είναι πιο δύσκολη καθώς οι διαστάσεις αυξάνονται. Μια παραγγελία από την Apple για μεγάλες οθόνες θα αποτελούσε μια σημαντική ευκαιρία για τους κατασκευαστές οθονών να αποκτήσουν επιπλέον οικονομικά οφέλη στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Το macOS Sonoma βάζει τέλος στα παλιά plug-ins του Mail app