Οριστικό τέλος για την Cortana στα Windows 10 και 11, διαθέσιμη στο Teams

Οριστικό τέλος για την Cortana στα Windows 10 και 11, διαθέσιμη στο Teams
ired.gr

Η Microsoft ανακοίνωσε τον τερματισμό της Cortana ως αυτόνομης εφαρμογής στα Windows. Αν και η Cortana δεν θα παρέχεται πλέον ως μια ξεχωριστή εφαρμογή, θα συνεχίσει να υπάρχει και να εξελίσσεται ως μέρος άλλων προϊόντων και υπηρεσιών της Microsoft.

Η Cortana θα ενσωματωθεί στις εφαρμογές Outlook και Teams για κινητές συσκευές, προσφέροντας λειτουργίες βοηθού φωνής σε αυτές τις εφαρμογές. Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμη στις συσκευές Teams display και στα δωμάτια του Teams, επιτρέποντας τη χρήση φωνητικών εντολών και λειτουργιών ευφυούς βοηθού.

Διαβάστε επίσης: Το Nearby Share της GOOGLE κάνει πιο εύκολη τη μεταφορά αρχείων μεταξύ Android συσκευών και Windows

Ο λόγος πίσω από αυτήν την αλλαγή είναι η επικέντρωση της Microsoft στην εξέλιξη και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης και των AI λύσεων σε πιο ευέλικτες και ευρείες πλατφόρμες, όπως το Bing, το Bing Chat, τα Windows 11, το Microsoft 365 Copilot και το Windows Copilot. Η εταιρεία επιδιώκει να προσφέρει βελτιωμένες εμπειρίες και λειτουργίες μέσω των νέων τεχνολογιών AI που έχει αναπτύξει.

Παρόλο που η Cortana ως αυτόνομη εφαρμογή στα Windows δεν θα υποστηρίζεται πλέον από τη Microsoft, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη των τεχνολογιών AI και στην παροχή ψηφιακών βοηθών σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε νέες αλλαγές στον τρόπο αναζήτησης η Google