Κίνδυνος απώλειας των επαφών σου λόγω Google Contacts

Κίνδυνος απώλειας των επαφών σου λόγω Google Contacts
ired.gr

Η αλλαγή στη συμπεριφορά των ρυθμίσεων συγχρονισμού των επαφών στο Android smartphone μετά τον Μάιο του 2023 μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για ορισμένους χρήστες. Αν απενεργοποιήσεις τον συγχρονισμό των επαφών, οι επαφές που προηγουμένως είχαν συγχρονιστεί θα αφαιρεθούν από τη συσκευή σου, αλλά θα παραμείνουν ασφαλείς στον λογαριασμό σου στον cloud της Google.

Διαβάστε επίσης: Πώς να συγχρονίσετε τις επαφές σας από το Gmail στο iPhone ή από το iPhone στο Gmail

Αν απενεργοποίησες κατά λάθος τον συγχρονισμό και οι επαφές σου εξαφανίστηκαν από τη συσκευή, μην ανησυχείς. Μπορείς απλά να ενεργοποιήσεις ξανά τον συγχρονισμό των επαφών και οι επαφές θα επανεμφανιστούν στη συσκευή σου από τον λογαριασμό στον cloud. Για να ενεργοποιήσεις τον συγχρονισμό των επαφών, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του κινητού σας.
  2. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού Google ή των λογαριασμών και επιλέξτε τον λογαριασμό που χρησιμοποιείτε για τη συγχρονισμό των επαφών.
  3. Ενεργοποιήστε τον συγχρονισμό των επαφών ή επιλέξτε την επιλογή συγχρονισμού επαφών.

Μετά την ενεργοποίηση του συγχρονισμού, οι επαφές που βρίσκονται στον λογαριασμό σας θα συγχρονιστούν και θα εμφανιστούν στο Android smartphone σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε πάντα τον κίνδυνο της απώλειας δεδομένων αν απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό των επαφών, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αφαίρεσή τους από τη συσκευή. Συνιστώ να διατηρείτε τον συγχρονισμό ενεργοποιημένο για να διατηρήσετε τις επαφές σας ασφαλείς και ενημερωμένες σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας.

Διαβάστε επίσης: Προστατέψτε τα πολύτιμα αρχεία σας κάντε backup τώρα