Android 14 | Φέρνει το Ultra HDR για πιο φωτεινές και ρεαλιστικές φωτογραφίες

Android 14 | Φέρνει το Ultra HDR για πιο φωτεινές και ρεαλιστικές φωτογραφίες
ired.gr

Το Ultra HDR είναι μια νέα δυνατότητα που ανακοινώθηκε στο Google I/O και θα είναι διαθέσιμη σε συμβατές συσκευές με το Android 14. Αυτή η λειτουργία έχει σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα των φωτογραφιών, κάνοντάς τες πιο φωτεινές και ρεαλιστικές.

Σύμφωνα με το Forbes, το Ultra HDR θα υποστηρίζεται από την εφαρμογή Google Photos. Οι προγραμματιστές εφαρμογών τρίτων μπορούν να αποφασίσουν αν θα υποστηρίξουν αυτή την τεχνολογία στις δικές τους εφαρμογές, αλλά πολλοί μεγάλοι παίκτες, όπως η Adobe, διευκολύνουν την ενσωμάτωσή της στις δικές τους λύσεις. Η τεχνολογία λειτουργεί με την προσθήκη ενός επιπρόσθετου επιπέδου πληροφοριών που ονομάζεται "Gain Map" σε μια τυπική εικόνα JPEG, προσφέροντας έτσι αυξημένη ποιότητα και λεπτομέρεια στις φωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης: Το Nearby Share της GOOGLE κάνει πιο εύκολη τη μεταφορά αρχείων μεταξύ Android συσκευών και Windows

Συμφωνα με την Adobe, η επιβεβαίωση που δίνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της, αναφέρει ότι οι εικόνες που έχουν βελτιστοποιηθεί για οθόνες υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) παρουσιάζουν φωτεινότερα σημεία και πιο λεπτομερείς σκιές, με αποτέλεσμα την αύξηση της αίσθησης ρεαλισμού και την ενίσχυση του αντικτύπου τους. Είναι όμως σημαντικό να σημειωθεί ότι η απόδοση του Ultra HDR μπορεί να διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, ανάλογα με την υποστήριξη και τις δυνατότητες κάθε συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Πως βάζεις τέλος στις διαφημίσεις στο Gmail που βασίζονται σε προσωπικά σου δεδομένα