iPhone 15 Pro Max: αναμένεται να διαθέτει οπτικό ζουμ 5-6x

iPhone 15 Pro Max: αναμένεται να διαθέτει οπτικό ζουμ 5-6x
ired.gr

Ενώ το iPhone έχει επί του παρόντος μέγιστο οπτικό ζουμ 3x, όλο και περισσότερες φήμες δείχνουν ότι αυτό θα αλλάξει φέτος με τις νέες κυκλοφορίες! Το επόμενης γενιάς iPhone 15 Pro Max, αναμένεται να διαθέτει έναν περισκοπικό φακό, ο οποίος θα δίδει τη δυνατότητα έως και διπλάσιου οπτικού ζουμ.

Τον Ιούλιο του 2022, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε πως ένας περισκοπικός φακός  θα είναι αποκλειστικός στο high-end iPhone 15 Pro Max και θα ενεργοποιεί το οπτικό ζουμ 5-6x. Η τεχνολογία Periscope θα ενσωματωθεί στον τηλεφακό και θα επιτρέπει έως και 6x ζουμ κατά τη λήψη φωτογραφιών με την κύρια κάμερα, χωρίς να υπάρχει θολότητα ή μείωση της ποιότητας της εικόνας.

Διαβάστε επίσης: o iOS 16.3 είναι διαθέσιμο για εγκατάσταση| Δείτε όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Ο περισκοπικός φακός,απορροφά το φως το οποίο κάμπτεται από τον αισθητήρα της εικόνας,επιτρέποντας μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των στοιχείων της κάμερας από το ίδιο το κινητό. Η τεχνολογία αυτή, αυξάνει το οπτικό ζουμ και χρησιμοποιείται ήδη από ορισμένες μάρκες Android όπως η Samsung, η Google και η Huawei, με τηλέφωνα όπως το GooglePixel 7 Pro και το Galaxy S23 Ultra να προσφέρουν οπτικό ζουμ μεταξύ 5x και 10x.

Το οπτικό ζουμ 5-6x θα ήταν μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση της κάμερας για το iPhone. Μετά το iPhone 15 Pro Max, ο Kuo δήλωσε πως ο περισκοπικός φακός θα παραμείνει περιορισμένος στο iPhone 16 Pro Max την επόμενη χρονιά, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η προαναφερθείσα τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη μόνο στο πιο ακριβό μοντέλο iPhone για τουλάχιστον τις επόμενες δύο γενιές συσκευών.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η αντιγραφή του Apple Watch Ultra που κοστίζει λιγότερο από 50 ευρώ

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τη σειρά iPhone 15 τον Σεπτέμβριο όπως γίνεται σε ετήσια βάση.