Πως να κάνετε λήψη Slofie στο iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max

Πως να κάνετε λήψη  Slofie στο iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max
ired.gr

Η νέα σειρά των iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max διαθέτει μία πρωτοφανή κάμερα με αρκετά ιδιαίτερα νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες όπως αυτό της Slofie! O όρος Slofie είναι η έξυπνη ονομασία που έδωσε η Apple στις slow motion selfie. Παρακάτω θα δούμε τι ακριβώς είναι η Slofie πως γίνεται να κάνουμε λήψη στο iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max. 

Οι selfie είναι ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο της εποχής μας, αφού όλοι έχουν μπεί σε αυτό το τρενάκι και καθημερινά τα social media κατακλύζονται από αυτές. Ως αποτέλεσμα, όλοι οι κατασκευαστές smartphone προσελκύουν τους χρήστες με χαρακτηριστικά της selfie κάμερας αφού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια όταν πρόκειται για την αγορά Smartphone. Η Apple τα πάει πολύ καλά σε αυτο το παιχνίδι αφού έχει μοναδική τεχνολογία όσων αφορά την φωτογραφία όπως είναι το TrueDepth, τα Memoji’s και τώρα η Slofie!

Διαβάστε επίσης: Μία ολοκληρωμένη κριτική της τριπλής κάμερας του iPhone 11 Pro από τον επαγγελματία φωτογράφο Austin Mann

Τι είναι η Slofie;

H Slofie είναι ένα νέο χαρακτηριστικό των iPhone, το οποίο επιτρέπει στην μπροστινή TrueDepth κάμερα των 12MP να εγγράφει βίντεο με ταχύτητα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Όταν τα καρέ αυτά επιβραδύνουν, τότε παράγεται μία slow motion selfie. Όταν το χαρακτηριστικό αυτό ανακοινώθηκε κατα την διάρκεια της εκδήλωσης της Apple στις 10 Σεπτεμβρίου, της δόθηκε και η ονομασία “slofie”. Σύντομα όταν η Apple συνειδητοποίησε την επιρροή της ονομασίας ατού του νέου χαρακτηριστικού υπέβαλε αίτηση για να απόκτηση τα πνευματικά δικαιώματα. Στο έγγραφο που υπέβαλε η Apple ορίζει την slofie ως “λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή βίντεο”. Αυτό σημαίνει ότι η Apple δεν θέλει να πάρει άλλη εταιρεία ή εφαρμογή αυτή την ονομασία και να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει αποκλειστικά στα νέα iPhone.

Διαβάστε επίσης: Το Snapchat 3D Selfie έφτασε αποκλειστικά για iPhone!

Πως να κάνετε λήψη Slofie στο iPhone 11, 11 Pro ή 11 Pro Max;

Πληροφοριακά, δεν υπάρχει ξεχωριστή slofie εφαρμογή ή slofie λειτουργία στα νέα iPhone. To χαρακτηριστικό, ονομάζεται “slo-mo” και βρίσκεται στην εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής. Για να την χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

#1. Ανοίξτε την εφαρμογή της κάμερας στο iPhone σας

#2. Ενεργοποιήστε την μπροστινή κάμερα

#3. Επιλέξτε την επιλογή slo-mo 

#4. Πατήστε το κουμπί record “καταγραφή”  για να κάνετε λήψη της Slofie

Διαβάστε επίσης: Το Portrait Mode του iOS 13 και οι λειτουργίες του