Η Neuralink σχεδιάζει την δοκιμή εγκεφαλικών τσιπ σε ανθρώπους!

Η Neuralink σχεδιάζει την δοκιμή εγκεφαλικών τσιπ σε ανθρώπους!
ired.gr

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας και όμως ισχύει! Η Neuralink, η εταιρία που ο Elon Musk επένδυσε 100 εκατομμύρια δολάρια, αποκάλυψε την πρόοδο της στην τεχνολογία αλληλεπίδρασης μεταξύ του ανθρώπινου εγκεφάλου και υπολογιστή χρησιμοποιώντας microchips. H Neuralink σχεδιάζει επίσης ένα ρομπότ, το οποίο θα τοποθετεί τα εμφυτεύματα μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η διαδικασία αυτή όπως ισχυρίζονται, πιθανότατα θα είναι όμοια με χειρουργική επέμβαση διόρθωσης ματιών και θα απαιτεί τοπική αναισθησία. Το εμφύτευμα θα είναι ένα μικρό chip το οποίο θα συνδέεται με 1.000 διαφορετικά μικρά καλωδιάκια και θα έχει το μέγεθος ενός μικρού κόκκου ρυζιού.

Διαβάστε επίσης: Ερευνητές του Berkeley δημιούργησαν νευρικό δίκτυο που μπορεί να εντοπίσει επεξεργασμένες εικόνες προσώπων

Η Neutralink ισχυρίζεται πως το σύστημα αυτό σύντομα θα έχει την δυνατότητα να διαβάζει και να καταγράφει αρκετά μεγάλο αριθμό πληροφοριών του εγκεφάλου. Επίσης υποστηρίζει πως οι συσκευές σκοπεύετε να χρησιμοποιηθούν ωστε να βοηθήσουν άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μνήμης, που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, καρκινοπαθής, τετραπληγικούς και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Ο Elon Musk αφού πρώτα φρόντισε να τονίσει και να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου τονίζοντας τους τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βλάψει τους ανθρώπους στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως το συγκεκριμένο project είναι μία απόπειρα χρήσης τεχνητής νοημοσύνης (AI) η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. 

Η γνώμη του κόσμου φυσικά διαφέρει, αφού η ιδέα του να εμπιστευτούμε τα δεδομένα του εγκεφάλου μας σε μία εταιρεία η οποία μπορεί να τα συλλέξει και να τα χρησιμοποιήσει με σκοπό την χειραγώγηση και την εκμεταλλευση προκαλεί σύγχυση και είναι ελάχιστοι αυτοί που θα μπορέσουν να εμπιστευτούν ένα τέτοιο λογισμικό νιώθοντας άνεση και ασφάλεια ιδιαίτερα μετά από τις υποκλοπές προσωπικών δεδομένων που έχουν προκύψει στο παρελθόν από άλλες εταιρείες.

Διαβάστε επίσης: iPadOS Όσα πρέπει να γνωρίζουμε!