Με διαφορετικό τρόπο επέλεξε να προσεγγίσει το κοινό της η Google

Με διαφορετικό τρόπο επέλεξε να προσεγγίσει το κοινό της η Google
ired.gr

Πρώτα επιβεβαιώνει το Pixel 4, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του στο Twitter επιδεικνύοντας προκλητικά την πανέμορφη τετράγωνη τεράστια πίσω κάμερα του, μήνες πριν την επίσημη παρουσίαση και τώρα η εταιρεία παραδέχεται δημόσια πως ακυρώνει την κυκλοφορία των δύο νέων tablet Pixel Slates που ετοίμαζε, με σκοπό να επικεντρωθεί στην δημιουργία των Pixelbook. Η Google επέλεξε δύο ανορθόδοξους τρόπους marketing αφού μέχρι τώρα καμία εταιρεία δεν συνηθίζει να μιλάει για τα ακυρωμένα προϊόντα της από την στιγμή που δεν θα δουν ποτέ το φως της μέρας.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei καθυστερεί την κυκλοφορία του foldable Mate X φοβούμενη πιθανό φιάσκο

Ίσως να είναι απλά δύο συμπτώσεις, όμως για ποιον λόγο η Google να δημοσιεύει στο Twitter φωτογραφίες του Pixel 4 μήνες πριν την εκτιμώμενη παρουσίαση? Το αποτέλεσμα όλων αυτών των κινήσεων είναι όλο και περισσότερη διαφήμιση για την εταιρία δίνοντας τροφή στον κόσμο να μιλάει για αυτήν! Επιβεβαιώνοντας το Pixel 4 η Google φαίνεται πως προσπαθεί να συναγωνιστεί την Apple και την Samsung, εφόσον όλοι ήδη ξέρουμε πως τον Αύγουστο η Samsung θα κάνει την παρουσίαση του  Galaxy Note 10 και η Apple θα παρουσιάσει τα νέα iPhone τον Σεπτέμβριο. Αν ο κόσμος μάθει ότι έρχεται και το Pixel 4 ίσως να προτιμήσει αυτό εφόσον θα γνωρίζει ήδη αρκετά από τα χαρακτηριστικά του.

Ταυτόχρονα η επιλογή της εταιρείας να αποκαλύψει την διακοπή κατασκευής tablet, μπορεί να θεωρηθεί ως μία ακόμη σωστή αλλά και ειλικρινής κίνηση εφόσον παραδέχεται στον κόσμο πως σταμάτησε την κατασκευή των Pixel Slates, διότι δεν τηρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Και οι δύο κινήσεις δείχνουν πως η Google άλλαξε νοοτροπία και παίρνει αποφάσεις με βάση του feedback που δέχεται από τον κόσμο. Η άμεση επικοινωνία με το κοινό έχει κάνει τα θαύματα της στο παρελθόν με άλλες εταιρείες όπως η OnePlus και από ότι φαίνεται η  Google ελπίζει πως αυτός ο τρόπος θα δουλέψει για ακόμη μία φορά με την κυκλοφορία του Pixel 4 και των Pixelbook.

Διαβάστε επίσης: Stadia: Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για τη νέα gaming πλατφόρμα της Google