Η Apple σπεύδει στην απενεργοποίηση της εφαρμογής Walkie-Talkie!

Η Apple σπεύδει στην απενεργοποίηση της εφαρμογής Walkie-Talkie!
ired.gr

H Apple έσπευσε στην απενεργοποίηση της εφαρμογής Walkie Talkie στην οποία εντοπίστηκε ένα θέμα ευπάθειας, που επέτρεπε στους χρήστες της να κρυφακουνε τις συνομιλίες άλλων χρηστών iPhone. 

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που έρχονται με το macOS Catalina!

Αμέσως ακολούθησε η επίσημη δήλωση της εταιρείας στην οποία αναφέρει “Είμαστε ενημερωμένοι για την ευπάθεια που σχετίζεται με την εφαρμογή Walkie-Talkie του Apple Watch και παρέμβει άμεσα στην απενεργοποίηση της λειτουργίας του καθώς διορθώνουμε γρήγορα το πρόβλημα. Ζητούμε συγνώμη από τους πελάτες μας για την ταλαιπωρία και θα αποκαταστήσουμε την λειτουργία του το συντομότερο δυνατό. Παρόλο που δεν είμαστε ενημερωμένοι για την ευπάθεια εις βάρους κάποιου χρήστη και τι συγκεκριμένες συνθήκες και βήματα απαιτούνται για την εκμετάλλευση της εφαρμογής, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των πελατών μας. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η απενεργοποίηση της εφαρμογής ήταν η καταλληλότερη επιλογή, καθώς το σφάλμα θα μπορούσε να επιτρέψει σε κάποιον να ακούει μέσω του iPhone ενός άλλου πελάτη χωρίς τη συγκατάθεση του. Ζητούμε ξανά συγγνώμη για την ταλαιπωρία.”

Διαβάστε επίσης: Stadia: Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για τη νέα gaming πλατφόρμα της Google

Το Walkie-Talkie είναι μια εφαρμογή του Apple Watch μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις. Προστέθηκε στο Apple Watch παράλληλα με την κυκλοφορία του watchOS 5. Η εφαρμογή συνεχίζει να είναι εγκατεστημένη στα ρολόγια των χρηστών της αλλά έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων. Αυτή είναι και η δεύτερη φορά εντός του φετινού έτους που η Apple αναγκάστηκε να παρέμβει στην απενεργοποίηση μιας τέτοιας εφαρμογής, αφού και τον Ιανουάριο παρουσιάστηκε ένα παρόμοιο σφάλμα το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να ακούνε τι λέγεται στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου πριν ο άλλος χρήστης προλάβει να το σηκώσει.