H πτώση στις πωλήσεις των iPhone δεν έχει...χώρα προελεύσεως!

H πτώση στις πωλήσεις των iPhone δεν έχει...χώρα προελεύσεως!
ired.gr

Tο γεγονός πως οι πωλήσεις των iPhone έπεσαν το πρώτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε είναι...κοινό μυστικό, μα κάποιες νέες πληροφορίες αποκάλυψαν πως η πτώση αυτή στις πωλήσεις δεν οφείλεται σε κάποια συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη. H Αpple παραδέχθηκε πως οι πωλήσεις των κινητών της τηλεφώνων έπεσαν σε κάθε τόπο του κόσμου.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη επίσημη οικονομική φόρμα την οποία κατέθεσε η Apple στην ασφάλεια των ΗΠΑ, όπως επίσης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η ίδια η εταιρεία δηλώνει: “Οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν κατά το δεύτερο τέταρτο και τους πρώτους έξι μήνες του 2019, συγκριτικά με τις ίδιες περιόδους το 2018, κυρίως λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων των iPhone σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα τα οποία μελετώνται”.

Να σημειωθεί πως το οικονομικό έτος της εταιρείας ξεκινάει τον Οκτώβρη, οπότε ολοκληρώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2019, στο τέλος του Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε τα κέρδη της η Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2019!

Η Αpple χωρίζει τον κόσμο σε έξι περιοχές: την Αμερική, την Ευρώπη, την ευρύτερη περιφέρεια της Κίνας, την Ιαπωνία, και την υπόλοιπη Ασία του Ειρηνικού. Και τώρα, γνωρίζουμε πως υπήρχε χαμηλότερη ζήτηση για το προϊόν σήμα-κατατεθέν της Αpple σε όλες εξ’αυτών.

Η εταιρεία επίσης αντιμετώπισε χαμηλές πωλήσεις iPhone και στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, μα οι ιθύνοντες κατά την περίοδο εκείνη είπαν πως ήταν κυρίως ένα αποτέλεσμα χαμηλής ζήτησης στην Κίνα. Στο τρίμηνο που μας πέρασε μόλις, όμως, η μείωση των πωλήσεων ήταν σε παγκόσμιο και πιο γενικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: O Tim Cook αποκαλεί τα AirPods "πολιτισμικό φαινόμενο", την ώρα που η Apple εργάζεται σκληρά για να ικανοποιήσει τη ζήτηση

Η Αpple, πλέον, δεν ανακοινώνει το πόσα iPhone πουλάει κάθε τρίμηνο, αλλά οι αναλυτές έχουν κάνει κάποιες εκτιμήσεις. Έτσι, σύμφωνα με μια μελέτη, η εταιρεία πούλησε 40.2 εκατομμύρια κομμάτια στην περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου, και με μία άλλη 42 εκατομμύρια κομμάτια. Αυτά αναπαριστούν ένα ποσοστό μείωσης της τάξεως των 23% και 20% αντίστοιχα για κάθε εκτίμηση. Υπήρχε και μια τρίτη εκτίμηση, η οποία ανέφερε μόλις 36.4 εκατομμύρια μοντέλα για το περασμένο τρίμηνο.

Όπως και να έχει, η Αpple αρχίζει να βασίζεται και σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, προκειμένου να...απογαλακτιστεί σιγά σιγά από την εναπόθεση των ελπίδων της αποκλειστικά και μόνο στο iPhone.