18χρονος μηνύει την Apple διεκδικώντας 1 δισεκατομμύριο δολλάρια!

18χρονος μηνύει την Apple διεκδικώντας 1 δισεκατομμύριο δολλάρια!
ired.gr

Σε μία αγωγή η οποία κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη σήμερα, ο 18χρονος Οusmane Bah μηνύει την Apple, διεκδικώντας 1 δισεκατομμύριο (!) δολλάρια! O Bah ισχυρίζεται πως συνελήφθη αδίκως για μια σειρά κλοπών σε καταστήματα της Αpple, καθώς το όνομά του συνδέθηκε λανθασμένα με το πρόσωπο του πραγματικού κλέφτη.

Όπως αναφέρθηκε στα Law360 και Βloomberg, o Bah κατέθεσε την αγωγή του σε δικαστήριο του Manhattan, λέγοντας πως η Αpple επέτρεψε λανθασμένα να συνδεθεί η ταυτότητά του και το ονοματεπώνυμό του με το πρόσωπο του κλέφτη.

Διαβάστε επίσης: Άλλη μια δικαστική διαμάχη χαμένη για την Αpple...

Ο Bah είπε πως έχασε ένα δίπλωμα οδήγησης (για την ακρίβεια, μια άδεια εκπαιδευόμενου που δίνεται πριν το δίπλωμα οδήγησης), το οποίο είχε το όνομά του πάνω, αλλά όχι τη φωτογραφία του, κάτι το οποίο χρησιμοποίησε υπέρ του ο κλέφτης, προκειμένου να πάρει τα λάθος στοιχεία.

Ο Βah συνελήφθη στις 04.00 το ξημέρωμα στις 29 του Νοέμβρη, με το ένταλμα σύλληψης να δείχνει μια φωτογραφία η οποία δεν έμοιαζε καθόλου με αυτόν. Παρά την διαφορά στην εμφάνιση, όμως, η αστυνομία εκτέλεσε την σύλληψη. Επιπλέον, την ημέρα μίας εκ των κλοπών ο Βah βρισκόταν στον χορό του σχολείου του, στο Μanhattan.

“Ως αποτέλεσμα της αμέλειας της Αpple, o Bah κατηγορήθηκε για πολλαπλές παραβάσεις σε πολλές πολιτείες της Αμερικής. Πριν από αυτή την πράξη, ο κος. Βah δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ νομικές κατηγορίες ή είχε το οποιοδήποτε πρόβλημα με τον νόμο.

Λόγω της αμέλειας αυτής, ο κος. Bah υπέστη πολλαπλές βλάβες”, δήλωσε ο Subhan Tariq, δικηγόρος του Bah. Συμπλήρωσε, επίσης, πως η σύλληψη τον άφησε να νιώθει ντροπιασμένος, φοβισμένος και πολύ ανήσυχος.

Οι αστυνομικοί του τμήματος της Νέας Υόρκης πιστεύουν πως το πρόσωπο το οποίο όντως ευθύνεται για τις κλοπές χρησιμοποίησε την άδεια του Bah σαν αποδεικτικό στοιχείο σε μία από τις κλοπές, κάτι το οποίο συνέδεσε το όνομά του με το πρόσωπο του ληστή.

Διαβάστε επίσης: iOS 13 : Νέα χαρακτηριστικά, αλλαγές και λεπτομέρειες!

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, οι αστυνομικοί υποπτεύονται πως το πρόσωπο το οποίο διέπραξε τα εγκλήματα πρέπει να παρουσίασαν την άδεια του Bah σαν αποδεικτικό για τα στοιχεία του ληστή, κατά τη διάρκεια μίας εκ των παραβάσεών του.

H αγωγή που κατατέθηκε αναφέρει την αναγνώριση προσώπων που έχουν τα καταστήματα της Αpple, ως τεχνολογία ασφαλείας, αλλά αυτό δεν είναι πολύ ξεκάθαρο σε επίπεδο του τι αναφέρεται.