Δείτε πως θα έμοιαζε ένα κάδρο στον τοίχο σας μέσω του iPhone σας!

Δείτε πως θα έμοιαζε ένα κάδρο στον τοίχο σας μέσω του iPhone σας!
ired.gr

Πως θα σας φαινόταν, πριν αγοράσετε κάτι για τον τοίχο σας, να δείτε πως θα φαινόταν κοιτώντας απλά το κινητό σας;

Η δημοφιλής υπηρεσία για εικόνες και media, Stutterstock, ανακοίνωσε σήμερα την είσοδό του στην επαυξημένη πραγματικότητα. Η εταιρεία αναβάθμισε την εφαρμογή του iOS που έχει, με ένα νέο χαρακτηριστικό ονόματι “View in Room”, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία AR που αναφέραμε προηγουμένως, προκειμένου να δείξει στους χρήστες πως θα έμοιαζε μια εικόνα του Stutterstock στον τοίχο τους.


Η λειτουργία αυτή βασίζεται στην τεχνολογία της Αpple ονόματι ARKit, η οποία είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2017, μαζί με το iOS 11. Η Stutterstock εξηγεί πως οι χρήστες της χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις εικόνες που προσφέρει η εταιρεία καδραρισμένες στον τοίχο τους, και έτσι, η λειτουργία “View in Room” μπορεί να κάνει εύκολη την οπτικοποίηση του πως θα έμοιαζε μια εικόνα σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, με την τεχνολογία AR.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι αλλαγές στις κάμερες των νέων iPhone!

Πιο συγκεκριμένα, και με βάση τα λεγόμενα της Stutterstock, η ομάδα που ασχολείται με την εφαρμογή στις φορητές συσκευές χρησιμοποίησε και προσάρμοσε το ARKit του iOS, προκειμένου να δημιουργήσει αυτή την εμπειρία ψηφιακής πραγματικότητας, επιτρέποντας στους πελάτες να αλληλεπιδράσουν με την συλλογή του Stutterstock σε ένα νέο επίπεδο, με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Συγκριτικό τεστ καμερών αποδεικνύει πως το iPhone κρατά ακόμα γερά!


Έτσι, αντί οι πελάτες να φανταστούν πως θα έδειχνε μια νέα εικόνα στον χώρο τους και στον τοίχο τους, μπορούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή του Stutterstock, και να τοποθετήσουν ψηφιακά την εικόνα αυτή στον χώρο τους προτού την αγοράσουν.

Αυτή η λειτουργία είναι πολύ εύκολη στη χρήση, καθώς μπορείτε να επιλέξετε από την εικόνα που σας ενδιαφέρει κατευθείαν τη λειτουργία View in Room. Έτσι, θα κρατήσετε την κάμερα του iPhone σας εκεί που θέλετε, και η εφαρμογή θα σας δείξει πως θα έμοιαζε η εικόνα στον τοίχο σας.

Να υπενθυμίσουμε πως αντίστοιχη λειτουργία στην εφαρμογή του έχει και το Ιkea, μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε πως θα έμοιαζαν τα έπιπλα και τα λοιπά πράγματα της πασίγνωστης αλυσίδας στο σπίτι σας.