Κατέβασμα και κρυφή προβολή Instagram Stories

Κατέβασμα και κρυφή προβολή Instagram Stories
ired.gr

Η εμφάνιση των Instagram Stories στις ζωές μας, πριν από τρία χρόνια περίπου, αποτέλεσε κίνηση - ματ για το Instagram και "απογείωσε" τη δημοφιλία του μεταξύ των χρηστών των social media.

Τα "Stories", σε γενικό επίπεδο, δεν αποτελούν καινοτομία του Instagram (και του Facebook, στο οποίο έχουν, επίσης, προστεθεί), αλλά τα έχει φέρει στη social ζωή, πρώτο απ' όλα, το Snapchat. Κατά συνέπεια, οι χρήστες του Snapchat δεν αντιμετώπισαν κάτι καινούριο, όταν το Instagram έφερε τις "Ιστορίες" στις ζωές μας.

Η λειτουργία Instagram Stories ενσωματώθηκε από το social δίκτυο φωτογραφιών και videos, για να επιτρέψει στους χρήστες να μοιραστούν όλες τις στιγμές της ημέρας τους, μέσα από φωτογραφίες και videos που εμφανίζονται σε μορφή διαφάνειας (όπως συμβαίνει και στο Snapchat). Το βασικό χαρακτηριστικό των Stories, είναι πως θα είναι διαθέσιμες για 24 ώρες και στη συνέχεια, εξαφανίζονται από τη Ροή Ιστοριών των χρηστών. Πέρα από την παρουσίαση διαφανειών, οι Ιστορίες μπορούν να συμπεριλάβουν, επίσης, doodles και κείμενο, για να γίνουν πιο "πλούσιες" και πιο "ζωντανές" για τους χρήστες που θα τις παρακολουθήσουν.

Μετά τη δημιουργία ενός Story και τον διαμοιρασμό της, μέσω της εφαρμογής του Instagram, ο "νόμιμος κάτοχος" μπορεί να ελέγξει ποιος ή ποιοι χρήστες την είδαν, ενώ έχει και τη δυνατότητα να τις προβάλει σε έναν συγκεκριμένο, μόνο, αριθμό "Φίλων", τους Close Friends και να μην... αγχώνεται για το ποιοι είναι εκείνοι που μπορεί να έχουν δει μια Ιστορία του, μέσα από την κρυφή προβολή Instagram Stories ή να την έχουν προχωρήσει σε κατέβασμα Stories, μέσω κάποιας εφαρμογής. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη λειτουργία Close Friends, διαβάστε το σχετικό, παλαιότερο άρθρο μας, με ΚΛΙΚ ΕΔΩ.  

Αν, τώρα, είστε ένας απλός χρήστης που έχετε δει μια ενδιαφέρουσα Ιστορία στο Instagram και θέλετε να τη δείτε με κρυφή προβολή, αρχικά, και να προχωρήσετε σε κατέβασμα στον υπολογιστή ή στη συσκευή σας στη συνέχεια, τότε υπάρχουν διάφορες εφαρμογές ή extensions που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διάφορες ιστοσελίδες στις οποίες μπορείτε να μπείτε και να ακολουθήσετε απλά βήματα. Πάμε λοιπόν!

1) weynstag.com/el/instastory

katevasma instagram stories weynstag menu

Πρόκειται για μια πολύ απλή μέθοδο, η οποία σας επιτρέπει κρυφή προβολή και κατέβασμα Instagram Stories στον υπολογιστή ή στην κινητή συσκευή σας (iPhone ή Android phone). Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο https://weynstag.com/el/instastory/, μέσα από τον desktop υπολογιστή σας και στο πλαίσιο που υπάρχει στο πάνω μέρος της οθόνης, να πληκτρολογήσετε ή να επικολλήσετε το όνομα του χρήστη (Username), την Ιστορία του οποίου θέλετε να "κατεβάσετε" και να πατήσετε enter. Αν το προφίλ του χρήστη είναι Δημόσιο, τότε η επόμενη οθόνη, θα σας φέρει "πιάτο" την τελευταία Ιστορία του χρήστη (χωρισμένη ανά εικόνες ή video), έτοιμη για κατέβασμα.

katevasma stories instagram weynstag anazitisi

Επιλέγετε το αρχείο που θέλετε και αφού σας ανοίξει ολόκληρο σε νέα οθόνη, πατάτε δεξί κλικ επάνω του και αξιοποιείτε την επιλογή για την Αποθήκευσή του.

katevasma stories instagram weynstag katevasma

Σε περίπτωση που το προφίλ δεν είναι Δημόσιο, τότε θα εμφανιστεί το μήνυμα "This account has no live stories".

2) IG Stories for Instagram

katevasma stories instagram ig stories download

Ένας πολύ απλός τρόπος για να προχωρήσετε σε κατέβασμα Instagram Stories στον desktop υπολογιστή σας είναι το IG Stories for Instagram, που δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια απλή επέκταση (extension) του Google Chrome. Μπορείτε να τη βρείτε και την εγκαταστήσετε (ή να την απεγκαταστήσετε) στο Web Store του Chrome ή αν δεν θέλετε να το πολυψάξετε, μπορείτε να κάνετε ΚΛΙΚ ΕΔΩ και να μεταφερθείτε αυτόματα στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Η συγκεκριμένη επέκταση υποστηρίζεται μονάχα από το λειτουργικό σύστημα των Windows. Άπαξ και την εγκαταστήσατε, την επόμενη φορά που θα ανοίξετε τον Chrome σαν web browser, θα δείτε ένα μικρό κόκκινο βέλος να δείχνει προς τα κάτω, μέσα σε ένα κυκλικό πλαίσιο (το σήμα του download, κοινώς), στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης, εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι υπόλοιπες extensions.

katevasma stories instagram ig stories efarmogi

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να πατήσετε κατευθείαν πάνω στο βελάκι και να μεταφερθείτε στη desktop σελίδα του Instagram ή να κάνετε το ίδιο μέσα από τη γραμμή διευθύνσεων του browser. Εκεί, μπορείτε να βρείτε τα Stories σε οριζόντια διάταξη, πάνω από τη ροή των δημοσιεύσεων του προφίλ σας ή σε κάθετη διάταξη, δεξιά από την ροή δημοσιεύσεων. Η διαδικασία για να προχωρήσετε στο κατέβασμα μέρους ή ολόκληρης της Ιστορίας που επιθυμείτε είναι απλή. Κλικάρετε πάνω στην Ιστορία και όταν ξεκινήσετε να την βλέπετε, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης, θα δείτε την ένδειξη «Download» ή «Download All».

katevasma stories instagram ig stories download

Επιλέγετε αυτό που θέλετε (για τμηματικό κατέβασμα του αρχείου ή για κατέβασμα όλων των αρχείων της Ιστορίας), το πατάτε και το αρχείο (jpeg αν πρόκειται για φωτογραφία ή mp4 αν πρόκειται για video) θα "κατέβει" στα Ληφθέντα αρχεία του υπολογιστή σας. Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε εσείς ο ίδιος σε ποιόν φάκελο θα τα μεταφέρετε για να τα αποθηκεύσετε. Δύσκολο;

3) Story Saver for Instagram

katevasma stories instagram story saver download

Αν είστε κάτοχος Android συσκευής, μπορείτε εύκολα και χωρίς κόστος, να προχωρήσετε σε κρυφή προβολή και κατέβασμα Instagram stories στο smartphone σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε for free την εφαρμογή Story Saver for Instagram από το Play Store της Google. Μπορείτε να τη βρείτε με ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Όταν ολοκληρώσετε το κατέβασμα της εφαρμογής της YOBA, μπορείτε να προχωρήσετε εύκολα και γρήγορα στο κατέβασμα φωτογραφιών και videos από τα Stories, κατευθείαν στη συσκευή σας.

Αρχικά, πρέπει να κάνετε login στην εφαρμογή με τα στοιχεία σας στο Instagram ή με αυτά στο Facebook. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στην οθόνη σας η λίστα με όλα τα πρόσφατα Stories που έχουν "ανεβάσει" οι "Φίλοι" σας. Πατώντας επάνω στην Ιστορία της επιλογής σας, θα εμφανιστούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία της Ιστορίας, είτε πρόκειται για κάποιο αρχείο video ή για εικόνα ή για GIF αρχείο. Με παρατεταμένο πάτημα πάνω στο στοιχείο, τότε θα μπορείτε να το δείτε σε κρυφή προβολή σε όλη την οθόνη της συσκευής.

katevasma stories instagram story saver anazitisi

Αν πάλι, πατήσετε μια φορά επάνω του, θα ανοίξει ένα πλαίσιο με τρεις επιλογές: Repost, Save και Share. Η επιλογή Repost θα σας επιτρέψει να ποστάρετε το επιλεγμένο στοιχείο στα δικά σας Stories ή στη Ροή του προφίλ σας. Πριν ολοκληρώσετε, μπορείτε αν θέλετε να περικόψετε το στοιχείο και να επιλέξετε αν θέλετε το κάνετε, επίσης, κοινοποίηση στο Facebook προφίλ σας ή σε ένα συγκεκριμένο Κύκλο Φίλων. Με την επιλογή Save, θα αποθηκεύσετε το αρχείο στον φάκελο Εικόνες (αν πρόκειται για jpeg αρχείο) ή στα Βίντεο (αν πρόκειται για MP4 αρχείο). Τέλος, με την επιλογή Share μπορείτε να κοινοποιήσετε το αρχείο στη Ροή του Instagram ή Facebook προφίλ σας, να το δημοσιεύσετε σαν tweet στο Twitter, να το στείλετε σε φίλο σας μέσω του Facebook Messenger ή σε κάποια άλλη συσκευή μέσω Bluetooth. Οι επιλογές σας, γενικά, είναι αρκετές βάσει των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε.

katevasma stories instagram story saver save

Πέρα από τις Ιστορίες που εμφανίζονται στη λίστα της εφαρμογής, έχετε τη δυνατότητα για αναζήτηση, επιλέγοντας τον μεγεθυντικό φακό, στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης. Φυσικά, αξίζει να σημειώσουμε πως αν το προφίλ του χρήστη που θα αναζητήσετε δεν είναι δημόσιο, τότε θα δείτε το μήνυμα "Media not found" και κατά συνέπεια δεν έχετε τη δυνατότητα για κρυφή προβολή ή κατέβασμα των συγκεκριμένων Instagram Stories.

Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να αρχειοθετήσετε τις Αγαπημένες σας ιστορίες, πατώντας πάνω στο μικρό σημαιάκι, στην δεξιά άκρη της κάθε Ιστορίας που βρίσκεται στη λίστα. Στη συνέχεια, πατώντας τις τρεις γραμμές, στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης, θα βρείτε την επιλογή Favorites, όπου έχει καταχωρηθεί η αγαπημένη σας Ιστορία. 

katevasma stories instagram story saver profile

4) Instant Stories for InstaStory

katevasma stories instagram instant stories download

Αν έχετε iPhone ή iPad και θέλετε να προχωρήσετε σε κρυφή προβολή και κατέβασμα Instagram Stories στη συσκευή σας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με απλό τρόπο, τότε η εφαρμογή Instant Stories for InstaStory έχει αναπτυχθεί για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να προχωρήσετε σε download στη συσκευή σας, χωρίς κάποια χρέωση και στη συνέχεια, παρακολουθείτε ανώνυμα την Ιστορία του χρήστη που εσείς επιθυμείτε και την "κατεβάζετε" ολόκληρη ή αποσπασματικά για κάθε πιθανή χρήση.

Βασικό στοιχείο που πρέπει να σημειώσουμε, είναι πως δεν είναι υποχρεωτικό να έχετε ταυτόχρονα εγκατεστημένη τη βασική εφαρμογή του Instagram στο iPhone ή το iPad σας. Το μοναδικό που οφείλετε να γνωρίζετε, είναι το username του χρήστη που θέλετε να αναζητήσετε.

Ξεκινάμε με το κατέβασμα της εφαρμογής με ΚΛΙΚ ΕΔΩ και αφού γίνει η εγκατάσταση, τη βρίσκετε στην κεντρική οθόνη της συσκευής. Όταν μπείτε στην εφαρμογή, θα σας ζητηθεί να κάνετε σύνδεση με τα Instagram ή τα Facebook συνθηματικά σας. Όταν ολοκληρώσετε κι αυτή την ενέργεια, θα σας εμφανιστεί η λίστα με τα πρόσφατα Stories των φίλων σας, στην επιλογή All Friends. Επιπλέον, έχετε την επιλογή (στο πάνω μέρος της οθόνης) για να δείτε Live Stories που "παίζουν" εκείνη τη στιγμή και την επιλογή Map Friends, η οποία σας αναφέρει που βρίσκονταν οι "φίλοι" σας όταν δημιούργησαν και "ανέβασαν" την τελευταία ιστορία τους.

katevasma stories instagram instant stories anazitisi

Επιπλέον, αν πατήσετε το μικρό κουμπί της Υδρογείου, που βρίσκεται κεντρικά, στο κάτω μέρος της οθόνης, θα δείτε έναν γεωγραφικό χάρτη, που θα σας παρουσιάζει σε ποιο σημείο βρίσκονταν οι χρήστες όταν ανέβασαν την τελευταία Ιστορία τους.

katevasma story instagram instant stories anazitisi xartis

Επιπλέον, αν θέλετε να αναζητήσετε τη δραστηριότητα κάποιου άλλου χρήστη, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το username του στο πεδίο που βρίσκεται ψηλά, στο πάνω μέρος της οθόνης. Σημειώστε πως αν κάποιος χρήστης δεν έχει δημόσιο το προφίλ του, όταν πατήσετε επάνω στο εικονίδιό του, θα σας εμφανιστεί το μήνυμα «No Stories to show here». Κατά συνέπεια, δεν μπορείτε να προχωρήσετε σε κατέβασμα.

Από εκεί και πέρα, όταν βρείτε την Ιστορία του χρήστη που σας ενδιαφέρει και πατήσετε πάνω της, θα σας ανοίξουν, στην επόμενη σελίδα, όλα τα στοιχεία της (jpeg ή MP4). Επιλέγετε το στοιχείο που θέλετε, πατάτε στο τετράγωνο με τα δυο βελάκια, κεντρικά στο κάτω μέρος της οθόνης και μόλις έχετε αποθηκεύσει το συγκεκριμένο στοιχείο στον φάκελο Φωτογραφίες της συσκευής σας!

katevasma stories instagram instant stories apothikeusi

Τόσο απλά και τόσο εύκολα!