Πώς αντιμετωπίζει η Apple την απαγόρευση πωλήσεων iPhone στη Γερμανία

Πώς αντιμετωπίζει η Apple την απαγόρευση πωλήσεων iPhone στη Γερμανία
ired.gr

Η Apple δεν πτοήθηκε από την απαγόρευση πωλήσεων συγκεκριμένων συσκευών iPhone που της έχει επιβληθεί από τον Δεκέμβριο στη Γερμανία, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης με την Qualcomm και αντέδρασε με τον δικό της τρόπο.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να παρακάμψει τους περιορισμούς και προχωράει στην εισαγωγή ελαφρώς τροποποιημένων, από πλευράς στοιχείων, εκδόσεων του iPhone 8, του iPhone 7 και των αντίστοιχων Plus μοντέλων.

Διαβάστε επίσης: Σύντομα η Apple θα κατασκευάζει δικές της μπαταρίες για τα iPhone...

Σύμφωνα με διαρροές από τον κλάδο λιανικής της Γερμανίας, η Apple προγραμματίζει στο εγγύς μέλλον την εισαγωγή τεχνικά προσαρμοσμένων iPhones, που θα είναι διαφορετικά όχι μόνο στο λογισμικό σε σύγκριση με τα μοντέλα που ήταν διαθέσιμα μέχρι τώρα, αλλά και στην ενσωμάτωση της πατέντας "Envelope tracking" της Qualcomm, η οποία είχε ξεκινήσει να χρησιμοποιείται από την Apple στα iPhone 6 και τα μεταγενέστερά τους, για την καλύτερη καλύτερη κατανάλωση ενέργειας.

Οι παραπάνω τροποποιήσεις θα επιτρέψουν στην Apple να διαθέσει ξανά προς πώληση τα επηρεαζόμενα μοντέλα τόσο από το ηλεκτρονικό της κατάστημα στη Γερμανία, όσο και από τους συνεργαζόμενους εμπόρους λιανικής πώλησης. Αυτή τη στιγμή, τα μοντέλα iPhone που διατίθενται επίσημα από το γερμανικό site της Apple είναι τα iPhone XS, XS Max και XR, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες, η Qualcomm είχε ζητήσει τη λήψη νέων μέτρων για να σταματήσει η διανομή των συσκευών στο ελεύθερο εμπόριο.

Διαθέσιμα σε ένα μήνα

Όλη η ιστορία ξεκίνησε πριν από δυο μήνες, περίπου, όταν περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου δικαίωσε την Qualcomm κι άναψε το "πράσινο φως" για την επιβολή απαγόρευσης πωλήσεων συγκεκριμένων iPhone από την Apple στη Γερμανία, καθώς παραβίαζαν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας κατασκευής chips.

Η απαγόρευση πωλήσεων αφορούσε συγκεκριμένα το iPhone X, το iPhone 8 και το iPhone 7, καθώς και τα αντίστοιχα μοντέλα Plus. Η κατάσταση αυτή ετοιμάζεται να αλλάξει, καθώς Γερμανοί αντιπρόσωποι της Apple δήλωσαν πως μέσα σε διάστημα 4 εβδομάδων, περίπου, θα κυκλοφορήσουν οι νέες παραλλαγές του iPhone 7 και του iPhone 8. Μάλιστα, έχουν λάβει ήδη σχετικές λίστες με τα αναβαθμισμένα μοντέλα, που φέρουν νέο chip "Envelope Tracker", ένα από τα βασικά στοιχεία διαμάχης της Apple με την Qualcomm στη γερμανική αγορά. 

Διαβάστε επίσης: Apple: Απέσυρε τα iPhone 7 και iPhone 8 από καταστήματα στη Γερμανία

Σημειώνουμε πως ανάλογη απαγόρευση πώλησης iPhone είχε επιβληθεί στην Apple και στην αγορά της Κίνας. Εκεί, η Apple «αντέδρασε» με αναβάθμιση λογισμικού για να ξεπεράσει το πρόβλημα και συνέχισε να διαθέτει κανονικά τις συσκευές της, ωστόσο η Γερμανία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία επεκτάθηκε νομικά η «διαμάχη» του Κουπερτίνο με την Qualcomm. Πλέον, περιμένουμε τα επόμενα επεισόδια της αντιδικίας των δυο πλευρών, με την έναρξη της δίκης στις ΗΠΑ να έχει οριστεί για τον Απρίλιο…