Πότε κυκλοφορεί το update που διορθώνει το bug του FaceTime

Πότε κυκλοφορεί το update που διορθώνει το bug του FaceTime
ired.gr

Τις απαιτούμενες κινήσεις για την αποκατάσταση του σοβαρού προβλήματος που δημιουργήθηκε πριν μερικές ημέρες με τη χρήση του FaceTime από χρήστες iPhone και τη συνεπακόλουθη απενεργοποίηση της λειτουργίας του Group FaceTime, ολοκληρώνει η Apple.

Η εταιρεία από το Κουπερτίνο έκανε γνωστό πως έχει ήδη πραγματοποιήσει τις διορθώσεις στους servers της και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει και το update για το λειτουργικό iOS, ώστε να επαναφέρει το Group FaceTime σε πλήρη λειτουργία.

Διαβάστε επίσης: Υπεύθυνο για... λαθραίες ακροάσεις το FaceTime στο iPhone!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Apple “έχει ήδη επιδιορθώσει το σφάλμα ασφαλείας του Group FaceTime στους servers της και θα κυκλοφορήσει ένα update λογισμικού για την επανα-ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού στις συσκευές των χρηστών”. Επιπλέον, η εταιρεία ευχαρίστησε την οικογένεια Thompson που επισήμανε το σοβαρό αυτό σφάλμα και απολογήθηκε σε όλους τους πελάτες της που μπορεί να επηρεάστηκαν.

Εμείς σε αυτό το σημείο ερχόμαστε να υπενθυμίσουμε πως λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη του θέματος που προέκυψε με τη χρήση του FaceTime και τη δυνατότητα που έδινε στον χρήστη να ακούσει τον ακροατή του, χωρίς εκείνος να έχει καν απαντήσει στην κλήση που είχε λάβει, μια μητέρα και ο γιός της (η οικογένεια Thompson) ανέφεραν πως είχαν επισημάνει το συγκεκριμένο πρόβλημα στην Apple αρκετές ημέρες πριν, προσφέροντας και αρχείο video με τις σχετικές αποδείξεις.

Η Apple από την πλευρά της δεν ανταποκρίθηκε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ η τελευταία ανακοίνωσε που εξέδωσε και στην οποία κάνει λόγο για “γρήγορη ενεργοποίηση της ομάδας τεχνικών και απενεργοποίηση του Group FaceTime μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα”, δεν έπεισε πολύ κόσμο…

Διαβάστε επίσης: Στο δρόμο του Facebook η Google: Αφαίρεσε εφαρμογή από το App Store

Ας ελπίσουμε πως δεν παρουσιαστούν ξανά ανάλογα προβλήματα στο μέλλον για ένα ζήτημα, αυτό της ασφάλειας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, στο οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται πως δίνει πολύ μεγάλη σημασία...