Έρχεται και η αναβάθμιση iOS 12.2 - Κυκλοφόρησε η πρώτη beta

Έρχεται και η αναβάθμιση iOS 12.2 - Κυκλοφόρησε η πρώτη beta
ired.gr

Δεν χάνει χρόνο η Apple και μετά το προ ολίγων ημερών επίσημο λανσάρισμα του update iOS 12.1.3 για iPhone και iPad, προχωράει ήδη στην ανάπτυξη του επόμενου μεγάλου update, του iOS 12.2.

Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει την πρώτη δοκιμαστική (beta) έκδοση της αναβάθμισης για τους προγραμματιστές και μπορεί, σε πρώτη φάση, να μην φέρνει πολύ σημαντικές και ουσιαστικές αλλαγές, ωστόσο υπάρχουν σημεία που έχουν παρατηρηθεί και μπορούν να επισημανθούν. Ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που ενσωματώνει το iOS 12.2 είναι τα ακόλουθα:

Υποστήριξη HomeKit TV: Η Apple παρουσίασε πρόσφατα, σε συνεργασία με άλλες εταιρείες τεχνολογίας, πως η υποστήριξη του HomeKit θα έρθει σε έναν αριθμό τηλεοράσεων Samsung, Sony, LG κλπ, και το iOS 12.2 παρουσιάζει την απαιτούμενη υποδομή, ώστε να επιτρέψει στους χρήστες να προσθέσουν το HomeKit στις τηλεοπτικές τους συσκευές.

Ανασχεδιασμένο κοντρόλ τηλεόρασης: Το χαρακτηριστικό TV Remote που μπορεί να εμφανιστεί στο Κέντρο Ελέγχου (Control Center) έχει ανασχεδιαστεί, ώστε να αξιοποιήσει το σύνολο της οθόνης της συσκευής, συρρικνώνοντας ταυτόχρονα το μέγεθος των κουμπιών του. Έτσι, θα μπορεί να χρησιμοποιείται με περισσότερες τηλεοράσεις, πέραν της Apple TV, μέσω του AirPlay 2.  

Νέο εικονίδιο Κατοπτρισμού οθόνης: Στο Κέντρο Ελέγχου, πάλι, υπάρχει ένα ανασχεδιασμένο εικονίδιο Κατοπτρισμού Οθόνης, το οποίο  παρουσιάζει δύο οθόνες, από την προηγούμενη μια οθόνη μέσα σε ένα βέλος.

Wallet: Το περιβάλλον της εφαρμογής Wallet έχει υποστεί μια ελαφρά διαφοροποίηση, σε ότι αφορά την προβολή μιας απλής κάρτας εντός της εφαρμογής. Συγκεκριμένα, το κουμπί “Info” έχει μετατοπιστεί στην κορυφή και υπάρχει ένα κουμπί “Done”, αντί της επιλογής να επιλέξετε άλλες κάρτες στο κάτω μέρος της εφαρμογής. Επιπλέον, οι λεπτομέρειες των συναλλαγών προτάσσονται πιο καθαρά και διαθέτουν μεγαλύτερο ιστορικό.

Apple Pay Cash:  Στο νέο update υπάρχει μια επιλογή “Add Money” στο Wallet, όταν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα Apple Pay Cash (όπου αυτή είναι διαθέσιμη και υποστηρίζεται).

Βέλη αναζήτησης στο Safari: Όταν εισέρχεστε σε διαδικασία αναζήτησης στην κεντρική μπάρα του Safari, κάτω από το τμήμα αυτοσυμπλήρωσης Google Search, υπάρχουν ορισμένα μικρά μπλε βέλη. Πατώντας σε κάποιο από αυτά, τότε το κείμενο που τα συνοδεύει, προστίθεται αυτόματα στη μπάρα αναζήτησης, ώστε να σας διευκολύνει ακόμα περισσότερο, όταν ψάχνετε κάτι στο web.

Μη ασφαλή websites: Τα websites που δεν χρησιμοποιούν το ασφαλές πρωτόκολλο σύνδεσης HTTPS, αναφέρονται σαν “Μη ασφαλή” στο menu bar του Safari. Η φράση “Μη ασφαλές” εμφανιζόταν και σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, αλλά μονάχα σε σελίδες που ζητούσαν passwords ή πιστωτικές κάρτες.

Ποιότητα Αέρα (Air Quality) στα Maps: Μια νέα, ιδιαίτερη επιλογή έχει προστεθεί στα Apple Maps, μαζί με τις καιρικές συνθήκες. Ο λόγος για την καταγραφή της Ποιότητας του Αέρα και μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις Ρυθμίσεις των Χαρτών.  

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις προσθήκες/αλλαγές που παρατηρήθηκαν από developers στη νέα beta του iOS. Προσεχώς, η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τη δοκιμαστική έκδοση του iOS 12.1.3 και για τους απλούς χρήστες, ώστε να προκύψουν περισσότερα συμπεράσματα…

Σημειώνεται πως πέραν της beta του iOS 12.2, η Apple κυκλοφόρησε επίσης τις δοκιμαστικές εκδόσεις watchOS 5.2, tvOS 12.2 και macOS 10.14.4.