Σε ποια χώρα ενισχύει την παρουσία της η Apple Pay - Τι γίνεται με την Ελλάδα

Σε ποια χώρα ενισχύει την παρουσία της η Apple Pay -  Τι γίνεται με την Ελλάδα
ired.gr

Ενισχύει την παρουσία της στην Ισπανία η οικονομική υπηρεσία της Apple, η Apple Pay μέσω της ING, σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν το πολυεθνικό τραπεζικό ίδρυμα. Και σε περίπτωση που η εξέλιξη αυτή αποκτήσει επίσημη μορφή, τότε αναμένονται σύντομα εξελίξεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (με την Ελλάδα να βρίσκεται ανάμεσά τους).

Διαβάστε επίσης: Εξαπλώνεται στην Ευρώπη η υπηρεσία Apple Pay - Σιγή για την Ελλάδα

Σε ότι αφορά την αγορά της Ισπανίας, η ING τόνισε μέσω Twitter πως “σύντομα αναμένεται το ισπανικό λανσάρισμα” της Apple Pay, αν και η ενημέρωση αυτή δεν αντιμετωπίστηκε με… μεγάλο ενθουσιασμό (όπως πιθανόν να περίμενε τόσο η τράπεζα). Ο λόγος; Πολύ απλά επειδή οι Ισπανοί περιμένουν από την ING να υποστηρίξει την υπηρεσία σχεδόν από το 2014, όταν δηλαδή είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή τη φορά, η ενημέρωση δείχνει πιο κοντά στην υλοποίηση της δέσμευσης, καθώς συνοδεύεται από τη φωτογραφία μιας κάρτας ING Mastercard, που είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί για πληρωμή μέσω της εφαρμογής Apple Pay. Σημειώνεται πως άλλες τράπεζες υποστηρίζουν ήδη την Apple Pay στην Ισπανία.

Για την ώρα, οι κάρτες της ING είναι συμβατές με το Apple Pay σε δυο χώρες, την Αυστρία και την Πολωνία, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα έχει παρουσία σε πολύ περισσότερες χώρες από αυτές τις δυο. Και ένα από τα αξιοσημείωτα είναι πως δεν προσφέρει την επιλογή πληρωμών μέσω Apple Pay στη μητρική της  αγορά, αυτή της Ολλανδίας, καθώς η Apple δεν έχει φροντίσει να λανσάρει επίσημα την πλατφόρμα σε αυτή την περιφέρεια.

Σε περίπτωση που, τελικά, η Apple Pay λανσαριστεί στην Ισπανία και μέσω της ING, τότε μπορεί να ανοίξει ο δρόμος και για άλλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτές της Αυστρίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας, ενώ κάποιες πληροφορίες των προηγούμενων εβδομάδων ανέφεραν πως η Σλοβακία και η Τσεχία είναι έτοιμες να την υποδεχτούν μέσα στην άνοιξη.

Τι γίνεται με την περίπτωση της Ελλάδας

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει μέσα στον Δεκέμβριο, είχε παρατηρηθεί κάποια κινητικότητα για την Apple Pay στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες πρέπει να ολοκληρώσουν την υλοποίηση της υποδομής του “tokenization” για να μπορέσουν να υποστηρίξουν την υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης: Πιθανό το λανσάρισμα των Apple Pay και Google Pay στην Ελλάδα το 2019

Η Apple, από την πλευρά της, θέλει να καλύψει, σταδιακά, όσο το δυνατόν περισσότερα γεωγραφικά σημεία, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως υπάρχουν πιθανότητες η Apple Pay αυτή να “τρέξει” στη χώρα μας προς τα τέλη του 2019 ή τις αρχές του 2020.