Lightning ή USB-C θύρα για το iPhone του 2019;

Lightning ή USB-C θύρα για το iPhone του 2019;
ired.gr

Οι διαρροές και οι εικασίες για τα iPhone του 2019 συνεχίζουν να σκάνε σωρηδόν και σε καθημερινή βάση, λες και αυτοί που τις παραθέτουν, κάνουν κάποιου τύπου διαγωνισμό σχετικά με το ποιός θα πέσει μέσα στις περισσότερες!

Αυτή τη φορά, πάντως, αξιόπιστη πηγή έδωσε λεπτομέρεια για την υποδοχή φόρτισης/συνδεσιμότητας της νέας συσκευής, όπως και για τις κάμερες που θα ενσωματώνει.

Διαβάστε επίσης: Τρία νέα iPhone με 2 και 3 φακούς κάμερας από την Apple το 2019;

Ξεκινώντας από το θέμα της υποδοχής φόρτισης/συνδεσιμοτητας, θα γνωρίζετε ασφαλώς πως το iPad Pro του 2018 αποτέλεσε το πρώτο tablet της Apple με θύρα USB-C αντί της προηγούμενης, κλασικής Lightning για τη φόρτιση και την ανταλλαγή δεδομένων με άλλη συσκευή, Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδόν αμέσως έσκασαν οι θεωρίες πως τέτοιου τύπου θύρα (USB-C) θα διαθέτουν και τα επόμενα iPhone, αρχής γενομένης από αυτά που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2019.

Ωστόσο, το OnLeaks ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα, αναφέροντας πως η συσκευή που θα κυκλοφορήσει από την Apple μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 (εκτός απροόπτου) θα εξακολουθήσει να διαθέτει την, παραδοσιακή πλέον, Lightning θύρα. Και αν αναρωτιέστε για την εγκυρότητα του OnLeaks, θα σας αναφέρουμε πως ήταν αυτό που είχε παρουσιάσει μέσω video τα νέα iPhone XR και XS από τον περσινό Ιούλιο, τρεις, περίπου, μήνες δηλαδή πριν την επίσημη παρουσίασή τους!

Η διαρροή από το OnLeaks δεν σταμάτησε μονάχα στη Lightning θύρα, αλλά συνεχίστηκε και στις κάμερες που θα ενσωματώνει το νέο smartphone. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η μπροστινή selfie κάμερα θα έχει ανάλυση 10 MP (το XS Max είναι στα 7 MP), ενώ έχει επίσης σημειώσει πως το - υποθετικό - iPhone XI θα έχει τρεις φακούς στο πίσω μέρος, εκ των οποίων ο ένας θα είναι στα 10 MP και ο άλλος στα 14 MP (δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον τρίτο φακό). Το iPhone XS Max του 2018 διαθέτει δυο φακούς, στα 12 MP έκαστος. Το φλας στη νέα συσκευή θα βρίσκεται δίπλα στον κεντρικό φακό.

Διαβάστε επίσης: Μήπως δούμε τελικά iPhone με 5G από το 2019;

Το OnLeaks προχώρησε και στο εσωτερικό της νέας συσκευής, αναφέροντας πως η logic board θα είναι τοποθετημένη πάνω από τη μπαταρία και όχι δίπλα της, κάτι που σημαίνει πως η μπαταρία θα έχει τετράγωνο σχήμα.

Λίγο περισσότερο προχωρημένες οι εικασίες αυτές, δεν μπορούμε να πούμε το αντίθετο. Ωστόσο είναι δεδομένο, βάσει ιστορικού, πως η Apple δεν θα δώσει κανένα σημάδι για τη νέα συσκευή πριν το φθινόπωρο του 2019, οπότε και θα την αποκαλύψει στο καθιερωμένο event της…