Είναι συμβατή η νέα Smart Battery θήκη με παλαιότερα iPhone;

Είναι συμβατή η νέα Smart Battery θήκη με παλαιότερα iPhone;
ired.gr

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να κυκλοφορήσει επίσημα από την Apple η νέα Smart Battery θήκη για τα νέα iPhone (XR, XS και XS Max) και άρχισαν ήδη οι δοκιμές από χρήστες, όπου βέβαια το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι διαθέσιμο.

Η πιο ενδιαφέρουσα δοκιμή, ήταν αυτή που έγινε όχι σε κάποια από τις συσκευές για τις οποίες προορίζεται, βάσει προδιαγραφών η θήκη, αλλά σε μια προηγούμενη: το iPhone X! Παρακάτω θα μάθετε τα αποτελέσματα, ώστε να είστε προετοιμασμένοι, όταν η συγκεκριμένη θήκη φτάσει στα μέρη μας κι ενδιαφερθείτε να την αποκτήσετε.

Διαβάστε επίσης: Περισσότερη ενέργεια με νέα αξεσουάρ προσφέρει η Apple στα νέα iPhone!

Αρχικά, πρέπει να αναφέρουμε πως η  Apple αναφέρει ξεκάθαρα στις προδιαγραφές του προϊόντος πως δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβατό με το iPhone X του 2017, όπως και με το ακόμα παλαιότερο iPhone 8 (οι προηγούμενες Smart Battery θήκες κάλυπταν τα iPhone 6 και 7). Με δεδομένο, όμως, πως η συγκεκριμένη συσκευή έχει παρόμοιο design και μέγεθος με το iPhone XS (αμφότερες διαθέτουν οθόνη 5,8 ιντσών), χρήστες που έχουν στην κατοχή τους iPhone X και θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν κι εκείνοι στη συσκευή τους μια Smart Battery θήκη, μπήκαν στον πειρασμό.     

Συμβατή μεν, αλλά με ρίσκο και ατέλειες

Σύμφωνα με τη δοκιμή που έκανε, λοιπόν, το iMore, η διαπίστωση ήταν πως το iPhone X βρίσκει, σε γενικές γραμμές, εφαρμογή στη νέα θήκη, ωστόσο υπάρχουν κάποια λειτουργικά ζητήματα, καθώς η κάμερα ταιριάζει μεν, αλλά δεν παραμένει σε σταθερή θέση, ενώ οι οπές για τα ηχεία και το μικρόφωνο δεν είναι ευθυγραμμισμένες.

Επιπλέον, αναφέρεται πως με την τοποθέτηση της θήκης στη συσκευή και κατά την έναρξη λειτουργίας, μπορεί να εμφανιστεί ένα pop up μήνυμα που κάνει λόγο για πρόβλημα συμβατότητας, ωστόσο αν το μήνυμα αυτό αγνοηθεί, τότε η παροχή ενέργειας στη συσκευή θα συνεχιστεί χωρίς προβλήματα. Και, σημειώστε, πως το πρόβλημα με τη μη ευθυγράμμιση των οπών για τα ηχεία, μπορεί να επηρεάσει τις ηχητικές επιδόσεις της συσκευής.

Όπως και να έχει, τηρούμε στάση αναμονής για να δούμε τη Smart Battery θήκη για τα iPhone XR, XS και XS Max και στην Ελλάδα και να κάνουμε κι εμείς τις δικές μας δοκιμές σε προηγούμενες συσκευές, καθώς η επιλογή μιας τέτοιας θήκης, που η τιμή της είναι… αρκετά γενναία (στις ΗΠΑ διατίθεται στα 129 δολάρια), από έναν κάτοχο iPhone X μπορεί να αποτελέσει ρισκαδόρικη κίνηση!