Πως θα σας φαινόταν η τριπλή κάμερα στο νέο iPhone;

Πως θα σας φαινόταν η τριπλή κάμερα στο νέο iPhone;
ired.gr

Με την είσοδο του 2019, ξεκίνησαν να κυκλοφορούν οι πρώτες διαρροές για την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone. Τώρα, αν αυτές επαληθευτούν ή όχι, θα φανεί κατά την περίοδο των επίσημων παρουσιάσεων, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο (αν η Apple αποφασίσει να κινηθεί με το ίδιο χρονοδιάγραμμα των προηγούμενων χρόνων).

Διαβάστε επίσης: Apple: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αναδιπλούμενη οθόνη iPhone!

Οι πρόσφατες διαρροές, που κυκλοφόρησαν από τον αξιόπιστο, τις περισσότερες φορές, Onleaks σε συνεργασία με το τεχνολογικό site Digit, επικεντρώνονται στη μορφή της πίσω κάμερας, η οποία θα αποτελείται από ένα μεγάλο (για τα δεδομένα του iPhone) πλαίσιο, το οποίο θα φιλοξενεί τρεις φακούς, σε τριγωνική διάταξη, ένα flash κι ένα μικρόφωνο. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι λίγο περίεργος και είναι δύσκολο να αποδεχτούμε πως η Apple θα καταλήξει σε αυτόν για το iPhone του 2019, ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να περιμένουμε τις επίσημες παρουσιάσεις.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως η πληροφορία ότι μια, τουλάχιστον, συσκευή από τη φετινή “οικογένεια” των iPhone θα περιλαμβάνει τριπλό φωτογραφικό φακό στην πίσω κάμερα, έχει κυκλοφορήσει αρκετές φορές από την περσινή κιόλας χρονιά, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ποιος θα είναι ο σκοπός ύπαρξης του τρίτου φακού.

Ορισμένες πηγές είχαν αναφέρει προ καιρού, πως η Apple εργάζεται για την ανάπτυξη τεχνολογίας 3D στην πίσω κάμερα των νέων iPhone,  η οποία θα διαφέρει από αυτή της μπροστινής κάμερας του iPhone X. Φυσικά, η τεχνολογία TrueDepth θα συνεχίσει να εφαρμόζεται στην μπροστινή κάμερα των νέων συσκευών, ώστε να υποστηρίζει τη λειτουργία Face ID. Ωστόσο, η τρίτη κάμερα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, όπως η βελτίωση της απόδοσης σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού ή να προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες οπτικού ζουμ. Όλα αυτά, παραμένουν στη σφαίρα του υποθετικού και το σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσουν κι άλλου τέτοιου τύπου διαρροές, μέχρι την επίσημη παρουσίαση των νέων συσκευών.

Τι άλλο έχει κυκλοφορήσει για τα νέα iPhone

Πέρα από τις διαρροές για την πίσω κάμερα και τους τρεις φακούς όμως, άλλος αναλυτής από την εταιρεία Atherton Research, επιχείρησε να “μαντέψει” ορισμένα νέα στοιχεία που θα έχει τουλάχιστον ένα από τα καινούρια iPhone. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το νέο iPhone θα διαθέτει μια μικρή εγκοπή στην οθόνη για τη μπροστινή κάμερα, θα ενσωματώνει τη λειτουργία Touch ID κάτω από την οθόνη και θα έχει και θύρα USB-C.

Διαβάστε επίσης: Τι μπορεί να αλλάξει στις κάμερες των επόμενων iPhone

Το σίγουρο είναι πως ακόμα βρισκόμαστε στον Ιανουάριο και μέχρι το επίσημο event της Apple, το οποίο θα μας λύσει, πρακτικά, όλες τις απορίες, θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε πολλά. Μέχρι τότε, υπομονή...