Instagram: Τώρα μπορείτε να προβάλλετε τα Stories σε μερικούς μόνο φίλους σας

Instagram: Τώρα μπορείτε να προβάλλετε τα Stories σε μερικούς μόνο φίλους σας
ired.gr

Το Instagram λάνσαρε ένα νέο χαρακτηριστικό, το Close Friends, που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις πιο προσωπικές ιστορίες τους με μερικούς μόνο φίλους τους.

Το χαρακτηριστικό αυτό δοκιμάστηκε για σχεδόν 18 μήνες και κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο, τόσο σε λειτουργικό iOS όσο και σε  Android.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα επαναφέρετε τα muted Posts και Stories στο Instagram

Με την κίνηση αυτή, η photo sharing εφαρμογή φαίνεται να ανταποκρίνεται στην τάση «Finstagram» μεταξύ των έφηβων χρηστών. Ειδικότερα, έφηβες κοπέλες έχουν δημιουργήσει ψεύτικους λογαριασμούς Instagram - ή «Finstagrams» - για να διασφαλίσουν ότι το πιο ευαίσθητο περιεχόμενό τους μοιράζεται μόνο με τους πλησιέστερους προς αυτές χρήστες. Επιτρέποντας στους χρήστες να περιορίζουν την προβολή συγκεκριμένων Stories σε έναν επιλεγμένο κύκλο φίλων, το Instagram ελπίζει ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω ψεύτικοι λογαριασμοί.

Από εδώ και στο εξής, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα στενών φίλων στα Stories και να τα μοιραστείτε μόνο με αυτούς που έχετε προσθέσει σε αυτή. Τα Stories στο Instagram έχουν γίνει ο πιο συνηθισμένος τρόπος των χρηστών για να μοιραστούν καθημερινές τους ιστορίες, ωστόσο η κοινότητα του δικτύου έχει μεγαλώσει τόσο πολύ και κάποιες φορές, αυτά που μπορεί να θέλετε να κοινοποιήσετε, δεν απευθύνονται σε όλους. Με το Instagram Close Friends, θα έχετε την ευελιξία να μοιραστείτε περισσότερες προσωπικές στιγμές με μια μικρότερη ομάδα της απολύτου επιλογής σας.

Διαβάστε επίσης: Stop σε fake followers και πληρωμένα likes βάζει το Instagram

Για να προσθέσετε άτομα στη λίστα σας, μεταβείτε στο προφίλ σας και πατήστε στο κουμπί "Close Friends” στο πλευρικό μενού. Εκεί, μπορείτε να δείτε μονάχα τα άτομα που έχετε εσείς προσθέσει και δεν είναι εφικτό για κανέναν να σας στείλει αίτημα για ενταχθεί εκεί. Από εκεί και πέρα, όταν μοιράζεστε Stories, θα σας προσφέρεται η επιλογή να τα μοιραστείτε μόνο με τα άτομα της λίστας “Close Friends”.  Από την άλλη, εάν κάποιος χρήστης έχει προσθέσει εσάς στη λίστα του, τότε θα δείτε ένα πράσινο σήμα, που σας καθιστά ικανό να βλέπετε τα Stories του.