Επίσημη τοποθέτηση της Apple για την πορεία του iPhone XR

Επίσημη τοποθέτηση της Apple για την πορεία του iPhone XR
ired.gr

Σε μια περίοδο που τα νέα τα οποία κυκλοφορούν, δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, σε ότι αφορά τις πωλήσεις των iPhone XR και XS, ο αντιπρόεδρος του product marketing της Apple, Greg Joswiak ήρθε να δώσει μια άλλη, αρκετά διαφοροποιημένη διάσταση στο θέμα. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε πως το iPhone XR αποτελεί “το πιο δημοφιλές iPhone της εταιρείας από την ημέρα που έγινε διαθέσιμο”.

Διαβάστε επίσης: Και δεύτερο "κύμα" μείωσης στην παραγωγή των iPhones;

Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας για τις επιδόσεις των νέων iPhones στην αγορά, προκύπτει σχεδόν ταυτόχρονα με τη σωρεία δημοσιευμάτων περί απόφασης της Apple να μειώσει την παραγωγή νέων τηλεφώνων, εξαιτίας (προφανώς) των περιορισμένων πωλήσεων. Σημειώνεται πως στη νέα σειρά των iPhone, το XR είναι το οικονομικότερο (ξεκινά από τα 750 δολάρια), ωστόσο και πάλι η τιμή του είναι υψηλότερη από τη μέση τιμή κάθε προηγούμενου iPhone.

Κι ενώ μπορεί, πράγματι, το XR να αποτελεί το πιο δημοφιλές, από πλευράς πωλήσεων, κινητό τηλέφωνο της τεχνολογικής εταιρείας, το γεγονός πως η Apple δεν δίνει επίσημα αριθμητικά στοιχεία για την πρόοδο των πωλήσεων, γεννά αμφιβολίες. Χωρίς ξεκάθαρα στοιχεία, δεν υπάρχει τρόπος να κατανοήσει κάποιος αν το XR καταγράφει επιτυχίες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα του παρελθόντος ή αν αποδίδει καλύτερα σε σύγκριση με τα ακριβότερα XS και XS Max.

Υποστήριξη στη World AIDS Day

Πέρα από τα σχόλιά του για την πορεία του iPhone XR, ο Joswiak ανέφερε πως η Apple θα υποστηρίξει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου, προσφέροντας 1 ευρώ σαν δωρεά σε σχετικές οργανώσεις για κάθε αγορά που γίνεται μέσω Apple Pay σε κάποιο Apple Store, στην εφαρμογή App Store ή στο website της εταιρείας το διάστημα 1-7 Δεκεμβρίου.