Πώς μπορείτε να "κρύψετε" Instagram Posts και Stories στο iPhone

Πώς μπορείτε να "κρύψετε" Instagram Posts και Stories στο iPhone
ired.gr

Το Instagram αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές για τους χρήστες  iPhone (και όχι μόνο), καθώς τους επιτρέπει να “παρακολουθούν” μέσα από φωτογραφίες και σύντομες ιστορίες, την καθημερινότητα γνωστών και φίλων, καθώς και να μοιράζονται μαζί τους στιγμές από τη δική τους καθημερινή ζωή.

Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν χρήστες, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους, δεν επιθυμούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητα συγκεκριμένων followers, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να τους διαγράψουν από τη λίστα τους. Πώς μπορούν να το καταφέρουν; 

Διαβάστε επίσης: 9 εθιστικά multiplayer παιχνίδια για το iPad

Αρχικά. επιλέγουν την εφαρμογή Instagram στο iPhone τους κι όταν αυτή ανοίξει, σκρολάρουν πάνω ή κάτω, μέχρι να βρουν το post ή την ιστορία που θέλουν να “κρύψουν” και στη συνέχεια πατούν πάνω στις τρεις μικρές τελείες (...), που βρίσκονται στην πάνω δεξιά άκρη του post. Θα ακολουθήσει η εμφάνιση ενός μενού, το οποίο προσφέρει μια σειρά από επιλογές, που είναι οι Copy Link, Turn on Post Notifications, Report, Mute και Unfollow. Η επιλογή που τους ενδιαφέρει, είναι το Mute.

Ακολουθεί ένα pop up παράθυρο στο iPhone, με τρεις επιλογές: Mute Posts, Mute Posts and Story και Cancel. Οποιαδήποτε κι αν είναι η επιλογή, ανάμεσα σε Mute Posts και Mute Posts and Story, το θετικό είναι πως οι “φίλοι” στο Instagram δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζουν για την ενέργεια αυτή.

Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορούν να πάνε στο συγκεκριμένο profile, τα posts ή τα stories του οποίου θέλουν να “κρύψουν” και να πατήσουν πάνω στις τρεις τελείες (...) στην πάνω δεξιά άκρη της σελίδας. Θα εμφανιστεί μια σειρά από επιλογές, συμπεριλαμβανομένης αυτής για το Mute σε Posts και Stories. Όταν πατήσουν, λοιπόν, στο Mute, θα ακολουθήσουν οι πρόσθετες επιλογές Mute Posts, Mute Story και Mute Posts and Stories.

Τέλος, άλλη μια επιλογή είναι να πατήσουν και να κρατήσουν πατημένο το κουμπί του profile που επιθυμούν από την σχετική οριζόντια λίστα, στην αρχική σελίδα της εφαρμογής. Ανάλογα με τα παραπάνω, μπορούν να επιλέξουν για το Mute που επιθυμούν σε Posts, Story ή και στα δυο.

Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ακόμα κι αν ο χρήστες επιλέξουν να “σιγήσουν” posts ή stories συγκεκριμένων φίλων”, θα μπορούν ακόμα να δουν τα profiles τους. Επιπλέον, αν οι “φίλοι” αυτοί τους tag-άρουν στα posts τους ή γράψουν κάποιο σχόλιο σε δικό τους post, τότε οι χρήστες θα ειδοποιηθούν με push notification.