Δωρεάν ταινίες στο YouTube; Κι όμως, γίνεται!

Δωρεάν ταινίες στο YouTube;  Κι όμως, γίνεται!
ired.gr

Η Google αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν 100 ταινίες στο YouTube. Συγκεκριμένα, οι χρήστες της video-πλατφόρμας θα μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν ολόκληρες ταινίες, όπως το Legally Blonde, το Agent Cody Banks και το Terminator, χωρίς έξτρα χρεώσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AdAge, η Google ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία τον Οκτώβριο και περιλαμβάνει ταινίες οι οποίες είναι είτε κλασικές ή θεωρείται απίθανο να συγκεντρώσουν, πλέον, περισσότερα έσοδα από τη διάθεσή τους. Οι ταινίες είναι διαθέσιμες μέσα από το ειδικό section του ΥouTube για τις ταινίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη προσφορά δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην Ελλάδα.   

Διαβάστε επίσης: Netflix: Θέλει να δοκιμάσει νέα προγράμματα χαμηλότερου κόστους

Για τους τακτικούς χρήστες, αυτή η εξέλιξη παρέχει έναν εύκολο τρόπο παρακολούθησης media, τα οποία διαφορετικά θα απαιτούσαν χρήματα για να γίνουν προσβάσιμα, ενώ τους απωθεί από τη διάθεση να καταφύγουν στην πειρατεία για να παρακολουθήσουν κάποια ταινία.

Επιπλέον, για τα στούντιο παραγωγής, αυτός είναι ένας ωραίος κι εύκολος τρόπος να κερδίσουν κάποια επιπλέον χρήματα από τα διαφημιστικά έσοδα, που ενεργοποιούνται από τη μαζική προσέγγιση του κόσμου στο YouTube.

Διαβάστε επίσης: Το Netflix αλλάζει εντελώς στη Smart TV

Τέλος, σε ότι αφορά στους Premium συνδρομητές του YouTube, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό κατά πόσο επηρεάζονται από την όλη αυτή διαδικασία, αλλά μερικοί έχουν ήδη αναφέρει πως αυτή η νέα υπηρεσία δεν φέρνει αλλαγές στη συνδρομή τους και θα συνεχίσουν να βλέπουν περιεχόμενο στο YouTube χωρίς να τους διακόπτουν οι διάφορες διαφημίσεις που εμφανίζονται ανά διαστήματα.