Πόσο ασφαλή είναι τελικά τα δακτυλικά αποτυπώματα;

Πόσο ασφαλή είναι τελικά τα δακτυλικά αποτυπώματα;
ired.gr

Όσοι πιστεύατε μέχρι σήμερα, πως τα δακτυλικά αποτυπώματα αποτελούν τον ασφαλέστερο τρόπο για την προστασία του iPhone ή της κινητής σας συσκευής, τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε.

Διαβάστε επίσης: Νέα ευρεσιτεχνία της Apple για ομαδικές μετακινήσεις αυτόνομων οχημάτων

Κι αυτό επειδή ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα Artificial Intelligence, δημιούργησαν πειστικά τεχνητά δακτυλικά αποτυπώματα και απέδειξαν με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι μπορούν να δημιουργηθούν fake αποτυπώματα, που να αντιγράφουν με ακρίβεια τα πραγματικά στα συστήματα βιομετρικής ταυτοποίησης.

Τα fake αποτυπώματα που ονομάστηκαν «DeepMasterPrints», παρουσιάστηκαν από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σε συνέδριο για θέματα ασφάλειας στο Λος Άντζελες.

Διαβάστε επίσης: Messenger: Πώς θα σβήσετε ένα μήνυμα για το οποίο έχετε μετανιώσει

Το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε, είναι ένα νευρωνικό ανταγωνιστικό δίκτυο (generative adversarial network), που κατάφερε να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα από κάθε προηγούμενη ανάλογη προσπάθεια και δημιούργησε  πειστικά τεχνητά αποτυπώματα, τα οποία μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν αυθεντικά, τόσο από το ανθρώπινο μάτι, όσο και τα συστήματα σάρωσης στα σημεία ελέγχου.