Στα σκαριά mini PC με games από παλαιότερες δεκαετίες!

Στα σκαριά mini PC με games από παλαιότερες δεκαετίες!
ired.gr

Οι μικρές ρέπλικες κλασικών συστημάτων gaming έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τα δυο τελευταία χρόνια. Αρχικά, έκανε την εμφάνισή του το NES Classic κι ακολούθησαν το SNES Classic, το C64 Mini, το Neo Geo Mini και το PlayStation Classic (αναμένεται μέσα στα Χριστούγεννα η κυκλοφορία του στην αγορά).

Τι θα λέγατε, όμως, για μια compact συσκευή, η οποία θα λειτουργούσε σαν την… παλαιότερη gaming συσκευή, η οποία έχει εμφανιστεί, το PC;

Διαβάστε επίσης: Η Samsung κατασκεύασε OLED οθόνη που δε σπάει

Μια μικρή gaming εταιρεία με την ονομασία Unit-e φέρεται να έχει αφουγκραστεί αυτή την επιθυμία και ανέπτυξε ένα πρωτότυπο σχέδιο εργασίας με την ονομασία PC Classic, προσβλέποντας στην κυκλοφορία σχετικής καμπάνιας στα τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου και στην επίσημη κυκλοφορία της συσκευής μέσα στην άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2019.

Το σύστημα είναι αρκετά μικρό, ώστε να χωρέσει στην παλάμη του ενός χεριού, έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα μιας μικρής έκδοσης κλασικού προσωπικού υπολογιστή και θα “τρέχει” παιχνίδια τα οποία έχουν αναπτυχθεί για MS-DOS.

Σύμφωνα με τη Unit-e, το σύστημα υποστηρίζει joystick, ενώ διαθέτει υποδοχές για mouse και πληκτρολόγιο. Μάλιστα, θεωρείται πιθανό να βγει στα ράφια των καταστημάτων μαζί με ένα joystick. Επιπλέον, διαθέτει τρεις θύρες USB, HDMI και μια SD card slot, για την μεταφορά αποθηκευμένου περιεχομένου. Ακόμα, υποστηρίζει σύνδεση Bluetooth.

Με βάση όσα έχουν διαρρεύσει, η συσκευή θα κυκλοφορήσει με 30, τουλάχιστον, προεγκατεστημένα παιχνίδια και θα απαιτεί μια απλή σύνδεση με την τηλεόραση, για να μεταφέρει ολόκληρη τη δράση από τις δεκαετίες των ‘80 και ‘90 στο σαλόνι του σπιτιού σας!    

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης συσκευής σε σύγκριση με τις υπόλοιπες mini κονσόλες που έχουν κυκλοφορήσει, είναι πως δεν θα σας προσφέρει μονάχα την επιλογή να διασκεδάσετε με τα προεγκατεστημένα παιχνίδια, αλλά θα μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόσθετα μέσω SD cards που θα κυκλοφορήσουν.

Η τιμή του εκτιμάται στα 99 δολάρια.