Κυκλοφορεί ξανά ("καθαρό" αυτή τη φορά) το Windows 10 October 2018 Update

Κυκλοφορεί ξανά ("καθαρό" αυτή τη φορά) το Windows 10 October 2018 Update
ired.gr

Κατά τη διάρκεια του φετινού Οκτώβρη, η Microsoft κυκλοφόρησε το October 2018 Update για τα Windows 10, ωστόσο υποχρεώθηκε να το αποσύρει έπειτα από πολύ λίγες ημέρες, καθώς υπήρχαν ορισμένες αναφορές χρηστών, που έκαναν λόγο για διαγραφή των αρχείων τους.

Τις προηγούμενες ώρες, το Update κυκλοφόρησε εκ νέου, έπειτα από ένα μήνα, με το πρόβλημα να έχει λυθεί.  

Διαβάστε επίσης: Νέο λειτουργικό σύστημα φαίνεται πως αναπτύσσει η Microsoft με την ονομασία Andromeda OS

Συγκεκριμένα, πέντε εβδομάδες μετά την αρχική “προβληματική” κυκλοφορία, η αναβάθμιση έγινε ξανά διαθέσιμη και οι χρήστες μπορούν πλέον να την εγκαταστήσουν για να έχουν στο σύστημά τους την τελευταία έκδοση του λειτουργικού με αριθμό 1809.

Σύμφωνα με την αναφορά της Microsoft, το bug που δημιούργησε το θέμα με την απώλεια δεδομένων καθώς και λοιπά προβλήματα που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, «ελέγχθηκαν με προσοχή και επιλύθηκαν».

“Έχουμε καταναλώσει χρόνο για να λάβουμε το απαραίτητο feedback και διαγωνιστικές πληροφορίες από τους Windows Insiders και από τις εκατομμύρια συσκευές που ενσωμάτωσαν το Windows 10 October Update και μπορούμε να πούμε πως δεν έχουμε επιπλέον αποδείξεις για απώλειες δεδομένων” σημείωσε σχετικά ο  John Cable από τη Microsoft.

Στη σχετική ανακοίνωση της τεχνολογικής εταιρείας,  γίνεται λόγος και για την επανακυκλοφορία των Windows Server 2019, μιας έκδοσης η οποία είχε επηρεαστεί από το ίδιο bug.

Σημειώνεται πως το Windows 10 October 2018 Update δεν είναι για την ώρα διαθέσιμο μέσω του Windows Update και όσοι θέλουν να το εγκαταστήσουν άμεσα, πρέπει να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα και να κατεβάσουν το αρχείο αναβάθμισης. Η ενημέρωση δεν αλλάζει το βασικό αριθμό της έκδοσης των Windows (17763), όπως επίσης και την ονομασία της αναβάθμισης (October 2018 Update).