Στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartwatches παραμένει η Apple

Στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartwatches παραμένει η Apple
ired.gr

Με εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης, που άγγιξε το 67%, κινήθηκε η παγκόσμια αγορά smartwatch κατά το 3ο τρίμηνο του 2018.

Συγκεκριμένα, στην παγκόσμια αγορά διατέθηκαν το εξεταζόμενο διάστημα 10 εκατομμύρια συσκευές, με βάση τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Strategy Analytics.

Η Apple με την δική της πρόταση smartwatch, διατήρησε την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς με μερίδιο 45%, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο μερίδιο άγγιζε πέρσι το 60% της αγοράς. Η Fitbit βρέθηκε φέτος στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας έδαφος έναντι των κατασκευαστών που ακολούθησαν, της Samsung και της Garmin.

Διαβάστε επίσης: Πρέπει η Apple να επιτρέψει σε τρίτους κατασκευαστές να δημιουργήσουν προσόψεις για το Apple Watch;

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Strategy Analytics... Οι αποστολές smartwatch, παγκοσμίως, αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 67% ετησίως, από 6 εκατ. μονάδες το 3ο τρίμηνο του 2017 σε 10 εκατ. συσκευές το 3ο τρίμηνο του 2018. Η ανάπτυξη αυξάνεται, καθώς οι καταναλωτές εντάσσουν τα smartwatches στην καθημερινότητά τους”.

Πιο αναλυτικά, ο πρωταγωνιστής της αγοράς smartwatches, η Apple, διέθεσε στην παγκόσμια αγορά 4,5 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 25% έναντι των 3,6 εκατ. συσκευών το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Η Fitbit, με πωλήσεις 1,5 εκατ. smartwatches παγκοσμίως, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και μερίδιο 15% από το σημείο... μηδέν, που βρισκόταν πριν από ένα χρόνο.

Την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατέκτησε η Samsung, αποσπώντας μερίδιο 11% στην παγκόσμια αγορά smartwatches στο εξεταζόμενο τρίμηνο του 2018, παρουσιάζοντας μικρή ανάπτυξη από το 10% το 3ο τρίμηνο του 2017. Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη αύξηση που σημείωσε η εταιρεία σε επίπεδο πωλήσεων εδώ και ένα χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Apple Watch: Καθ’ οδόν νέες προσθήκες στο Infograph face των Series 4

Η Garmin, από την πλευρά της, κατέλαβε την τέταρτη θέση και κατέκτησε το 8% της παγκόσμιας αγοράς κατά το 3ο τρίμηνο του 2018, με το μερίδιό της να είναι πάντως μειωμένο έναντι του 10% πριν από ένα χρόνο. 

Όσο για το σύνολο των υπόλοιπων παικτών της αγοράς, εκτός από τους πέντε μεγαλύτερους, συγκεντρώνουν μερίδιο 20% έναντι 21% το 3ο τρίμηνο του 2017.