Τι περιμένουμε μέσα στον Οκτώβριο από την Apple;

Τι περιμένουμε μέσα στον Οκτώβριο από την Apple;
ired.gr

Ο Οκτώβριος είναι εδώ και αυτό σημαίνει πιθανότατα έναν ολόκληρο νέο γύρο ενημερώσεων στο Hardware από την Apple. Ο περασμένος μήνας ήταν γεμάτος με τα iPhone XS και iPhone XS Max, Apple Watch Series 4, iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 και macOS Mojave. Αυτός ο μήνας θα φέρει το φθηνότερο και πιο πολύχρωμο iPhone XR που θα χτυπήσει την αγορά ενώ υπάρχουν ακόμα περισσότερες αναβαθμίσεις Hardware και Software που αναμένονται, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ειδήσεων για iPad και Mac - ίσως και ένα Apple event για τον Οκτώβριο.

Apple Event τον Οκτώβριο;

Η Apple πραγματοποίησε το ετήσιο iPhone και Apple Watch event το Σεπτέμβριο, αλλά δεν ανακοινώθηκαν νέα Macs και iPad Pros. Υπάρχουν όμως πολλές φήμες για νέα Mac και iPad μοντέλα με την Apple να έχει χρησιμοποιήσει τον Οκτώβριο ως μήνα για να παρουσιάσει τις νέες εκδόσεις για αυτά τα προϊόντα στο παρελθόν.

Η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει νέο Hardware με ένα δελτίο τύπου και ιδιωτικές ενημερώσεις του τύπου, αλλά ένα επανασχεδιασμένο iPad και το ολοκαίνουργιο MacBook σίγουρα απαιτούν χρόνο επί σκηνής.

Αν η Apple διοργανώσει φέτος το event του Οκτωβρίου, πότε θα πρέπει να αναμένουμε να γίνει; Πριν από δύο χρόνια η Apple πραγματοποίησε το δεύτερο event για το φθινόπωρο στις 27 Οκτωβρίου (Πέμπτη) μετά την ανακοίνωσή του στις 19 Οκτωβρίου (Τετάρτη).

apple store

Πάντως φέτος το iPhone XR θα μπορούσε να είναι ένα μυστήριο ...

Κυκλοφορία iPhone XR

Το iPhone XS και το iPhone XS Max κυκλοφόρησαν στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά το iPhone XR χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για την παραγωγή του πριν κυκλοφορήσει. Οι προ-παραγγελίες ξεκινούν την 19η Οκτωβρίου (Παρασκευή), με το iPhone XR να φτάνει στα καταστήματα και στους πελάτες μία εβδομάδα αργότερα, στις 26 Οκτωβρίου (Παρασκευή).

Διαβάστε επίσης: Νέο κενό ασφαλείας του Facebook άφησε εκτεθειμένους 50 εκατ. λογαριασμούς

Κάνοντας ένα event η Apple γύρω στις 16 Οκτωβρίου θα μπορούσε να σημαίνει ότι και άλλες συσκευές θα μπορούσαν να παραγγελθούν και να κυκλοφορήσουν στις ίδιες ημερομηνίες με το iPhone XR - τουλάχιστον έτσι εικάζουμε.

iphone xr

Όταν το iPhone XR κυκλοφορήσει, θα προσφέρει στους πελάτες ένα τηλέφωνο τύπου iPhone X με Face ID, χωρίς όμως την τιμή του iPhone X. Το iPhone XR έρχεται επίσης με έξι επιλογές χρωμάτων: μαύρο, λευκό, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και κοραλλί.

Η εν λόγω συσκευή αναμένεται να είναι πολύ δημοφιλής. Είναι ταχύτερη από το iPhone X και αποτελεί ένα σχεδιαστικό άλμα από το iPhone 8 και νωρίτερα. Έχει επίσης μια μεγάλη οθόνη 6,1 ιντσών που θα δείχνει ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο με το πολύ ακριβότερο iPhone XS Max.

Νέα iPads

Αναμένουμε να δούμε δύο εκδόσεις του iPad Pro που παρουσιάστηκαν αυτό το μήνα μέσα από τον κώδικα του iOS 12.1: πρόκειται για μία νέα συσκευή με μέγεθος 11 ιντσών και μία επανασχεδιασμένη συσκευή με μέγεθος 12,9 ιντσών. Μιλάμε για μια τεράστια αναβάθμιση για το iPad Pro.

Και τα δύο μοντέλα αναμένεται να διαθέτουν Face ID και σχεδιασμό σαν του iPhone X αλλά χωρίς εγκοπή. Δε θα υπάρχει το Touch ID και ίσως να δούμε αλλαγές ακόμη και στον smart connector ενώ ενδεχομένως να αντικατασταθεί η θύρα Lightning από μια θύρα USB-C.

ipad pro

Το iPad Pro έρχεται σήμερα σε δύο μεγέθη: 10,5 και 12,9 ίντσες. Η μικρότερη έκδοση αντικατέστησε το πρωτότυπο 9,7 ιντσών iPad Pro, ενώ η έκδοση 12,9 ιντσών συνέχισε να υπάρχει για δύο γενιές.

Φέτος η Apple αναμένεται να συρρικνώσει τα bezels της έκδοσης των 12,9 ιντσών για να δημιουργήσει ένα συνολικά μικρότερο περίβλημα, αντικαθιστώντας το μοντέλο των 10,5 ιντσών με την full-screen έκδοση των 11 ιντσών. Αυτή είναι ίσως η σωστή κίνηση, καθώς η μεγαλύτερη έκδοση είναι σαφώς πιο γιγαντιαία και πιο βαριά. Πρόκειται για παράγοντες που θα είναι λιγότερο αισθητοί στη μικρότερη έκδοση.

Νέα Mac

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο Mac, αυτός ο μήνας θα μπορούσε τελικά να δώσει μερικές απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με την τρέχουσα σύνθεση. Η Apple αναβάθμισε τα MacBook Pro 13 ιντσών και 15 ιντσών τον Ιούλιο, προσθέτοντας τη λειτουργία True Tone, το Hey Siri κ.λπ. χωρίς να οργανώσει κάποιο event. Τουλάχιστον ένας νέος σχεδιασμός για το Mac θα μπορούσε να παρουσιαστεί αυτό το μήνα. Εν αναμονή και για τις εξελίξεις που αφορούν και το Mac λοιπόν.

MacBook

Η Apple κατασκευάζει έναν υπολογιστή που απλά ονομάζεται MacBook - μιλάμε για την έκδοση Retina των 12 ιντσών - με μια έκδοση των 13 ιντσών που θα αντικαταστήσει το MacBook Air να είναι πιθανότατα προ των πυλών, σύμφωνα με τα όσα έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα. 

Ένα από τα μεγάλα μυστήρια με αυτά το Mac είναι αυτό που συμβαίνει με το MacBook Air, το MacBook 12 ιντσών και το MacBook Pro χωρίς Touch Bar. Οι τελευταίοι δύο υπολογιστές Mac ξεκινούν από τα $ 1299 με το MacBook Air να μην έχει ανανεωθεί εδώ και χρόνια.

macbook

Mac mini

Μιλώντας για Mac που δεν έχουν εξελιχθεί εδώ και χρόνια, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Mac mini. Εάν περπατήσετε σε ένα κατάστημα της Apple και αγοράσετε ένα ολοκαίνουργιο Mac mini το 2018, αγοράζετε κάτι από το 2014. Αναμένουμε ότι το Mac mini θα ανανεωθεί τελικά αυτό το φθινόπωρο με σύγχρονα specs που θα μπορούσαν να αυξήσουν την τιμή αγοράς της συσκευής.

mac mini

iMac

Το iMac επίσης χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα και τουλάχιστον μία φήμη αναφέρει ότι το νέο Hardware θα περιλαμβάνει "σημαντικές αναβαθμίσεις στις επιδόσεις της οθόνης" κατά κάποιο τρόπο. Η φήμη προηγείται του MacBook Pro που κερδίζει την υποστήριξη οθόνης True Tone, μία λειτουργία που ρυθμίζει τη θερμοκρασία χρώματος με βάση τον περιβάλλοντα φωτισμό, αν και δεν είναι απολύτως σαφές ότι αναφέρεται μόνο στη λειτουργία True Tone για τον iMac.

Η Apple αναβάθμισε τη σειρά iMac τον Ιούνιο του 2017 στα πλαίσια του WWDC με τον iMac Pro να έρχεται στην αγορά το Δεκέμβριο του 2017. Είναι πιθανό να δούμε ένα φρεσκάρισμα και στις δύο εκδόσεις αυτό το μήνα, παρόλο που φήμες για κάποια νέα ανακοίνωση που θα αφορά τον iMac Pro δεν έχουμε διαβάσει μιας και το μηχάνημα είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Διαβάστε επίσης: iPhone: Αλλάξτε τις ρυθμίσεις της κάμερας και τραβήξτε 4K Videos

Πιο πιθανό είναι ότι το iMac Pro θα μπορούσε να δει νέες αλλαγές παράλληλα με την εισαγωγή του Mac Pro 2019. Το 2019 Mac Pro δεν είναι φήμη, αλλά ένα προϊόν που η Apple έχει ήδη ανακοινώσει χωρίς όμως να το έχει αποκαλύψει.

Αυτός ο υπολογιστής Mac χωρίς οθόνη θα αντικαταστήσει το 2013 Mac Pro και θα διαθέτει έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό.

Software

Αναμένουμε μερικές ενημερώσεις λογισμικού αυτό το μήνα, οι οποίες θα φέρουν νέες λειτουργίες στο πιο πρόσφατο hardware.

Το iOS 12.1 θα φέρει ζωντανή προεπισκόπηση για τη λειτουργία Depth Control σε λειτουργία Πορτραίτου στην κάμερα των iPhone XS και iPhone XS Max μαζί με την υποστήριξη διπλής κάρτας SIM με τους υποστηριζόμενους παρόχους.

Το watchOS 5.1 θα εισαγάγει τη νέα εφαρμογή ECG στο Apple Watch Series 4 στις Ηνωμένες Πολιτείες που επιτρέπει το ηλεκτροκαρδιογράφημα της καρδιάς από το ρολόι. Η εφαρμογή “Υγεία” στο iPhone στο iOS 12.1 θα επιτρέπει να μοιραζόμαστε τα αποτελέσματα με το γιατρό σε ένα έγγραφο PDF. Ωστόσο, η συγκεκριμένη λειτουργία δε θα είναι διαθέσιμη στη χώρα μας.

apple watch

Το Group FaceTime είναι επίσης πιθανό να κάνει ντεμπούτο στο iOS 12.1 και στο macOS 10.14.1. Η λειτουργία αυτή τη στιγμή είναι σε δοκιμαστικό στάδιο και στις δύο πλατφόρμες αφού αφαιρέθηκε από τις betas εκδόσεις των iOS 12 και macOS Mojave κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το Group FaceTime θα σας επιτρέπει να συμμετάσχετε σε βίντεο-κλήσεις και σε κλήσεις μόνο με ήχο με έως και 32 χρήστες δίνοντάς σας τη δυνατότητα να συνδέεστε και να αποσυνδέεστε εύκολα σε/από αυτές χρησιμοποιώντας το iMessage.

Περισσότερα

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πότε θα είναι έτοιμη η βάση φόρτισης AirPower. Η Apple δεν τροποποίησε το στόχο της για παρουσίαση της βάσης το 2018 από τότε που το AirPower ανακοινώθηκε, τον Σεπτέμβριο του 2017.

airpower mat

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η κυκλοφορία του AirPower είναι κοντά - ο κώδικας στο iOS 12.1 beta, το εγχειρίδιο του iPhone XS κ.λπ. - αλλά η σιωπή από την Apple μιλά επίσης από μόνη της.

Τα νέα AirPods είναι επίσης σε τελικό στάδιο με χαρακτηριστικό το "Hey Siri" για την ενεργοποίηση του φωνητικού βοηθού χωρίς χειρονομία.

Κλείνοντας

Η Apple αναμένουμε να παρουσιάσει νέο υλικό μέσα στον τρέχοντα ή στον επόμενο μήνα. Δεδομένου ότι πλησιάζει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, η Apple θα φροντίσει να φρεσκάρει τους τομείς στους οποίους δεν έχουμε δει κάτι καινούργιο, ώστε να καταφέρει να ενισχύσει τις πωλήσεις και τα έσοδά της. Φυσικά, είναι αναμενόμενο να μη δούμε όλα τα παραπάνω, αλλά ελπίζουμε να δούμε ένα μεγάλο μέρος από αυτά