Το περιβόητο Essential Phone όχι μόνο δεν πούλησε, αλλά η εταιρεία που το κατασκεύασε τελεί υπό πτώχευση

Το περιβόητο Essential Phone όχι μόνο δεν πούλησε, αλλά η εταιρεία που το κατασκεύασε τελεί υπό πτώχευση
ired.gr

Δύσκολα τα πράγματα για την εταιρεία που κατασκεύασε το περιβόητο Essential Phone αφού μετά τις δραματικά απογοητευτικές πωλήσεις της συσκευής είναι στα όρια της πτώχευσης και ψάχνει επειγόντως αγοραστή.

Σε ένα email που διέρρευσε, ο Rubin, ο άνθρωπος που δημιούργησε και σχεδίασε τη συσκευή, ανέφερε πως η εταιρεία είναι σε συνομιλίες με διάφορους τραπεζίτες για να κερδίσει χρήματα, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα εξαγοράς της. Φυσικά ο Rubin, όπως ήταν αναμενόμενο, διέψευσε τις φήμες σχετικά με την παύση λειτουργίας της εταιρείας.

essential phone

Σε μία προσπάθεια να δείξει πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο δραματικά, ο Rubin δήλωσε αρκετά ψύχραιμος τα παρακάτω:

“Είμαστε σε συνομιλίες με διάφορες τράπεζες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης. Θα εστιάσω στη νίκη και όχι στα κλαψουρίσματα. Κανείς δε ξέρει (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) ποιο είναι το καλύτερο για την εταιρεία στην παρούσα φάση.”

Πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης;

Μία νέα αναφορά του Bloomberg που επικαλείται πηγές εκ των έσω, αναφέρει πως η εταιρεία ακύρωσε την ανάπτυξη του PH-2 που θα διαδεχόταν το PH-1.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς διαγράφουμε μία ταινία - σειρά από το ιστορικό του Netflix;

Η εταιρεία λέγεται πως έχει λάβει συμβουλές σχετικά με τις επιλογές που έχει για την εξαγορά της από κάποια άλλη εταιρεία. Προς το παρόν, ένας είναι μόνο ο ενδιαφερόμενος αγοραστής, χωρίς βέβαια να διευκρινίζεται το όνομά του.

essential phone

Οι συζητήσεις αφορούν την εξαγορά ολόκληρης της εταιρείας συμπεριλαμβανομένων των πατεντών που αφορούν τα μελλοντικά προϊόντα. Η ομάδα των μηχανικών που προέρχονται από την Apple και τη Google θα συμπεριληφθεί στην εξαγορά της εταιρείας, αν και η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το μέλλον που έπεται όταν τον προσέγγισε το Bloomberg.

essential phone

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η εταιρεία “πάγωσε” την εξέλιξη του PH-2 και όπως φαίνεται έριξε όλο το βάρος στη δημιουργία μίας έξυπνης συσκευής για το σπίτι που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά. Οι βλέψεις της Essential για το έξυπνο σπίτι αφορούσαν μία συσκευή που θα στηρίζεται στο Ambient OS της εταιρείας.

Όταν ο Andy Rubin κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, απάντησε με το παρακάτω tweet.

essential phone

Το Essential Phone PH-1 πούλησε μόνο 150.000 μονάδες μέχρι σήμερα και αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε την εταιρεία στο χείλος της καταστροφής. Ακόμα και όταν η συσκευή ξεκίνησε να πωλείται κατά $200 λιγότερο από την αρχική της τιμή ($499 αντί $699), δεν κατάφερε να αναστρέψει την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα διόδια και τους αυτοκινητοδρόμους μέσα από τους χάρτες της Apple στο iPhone;

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως η συσκευή δεν εντυπωσίασε το κοινό λόγω της αυξημένης τιμής πώλησης και των όχι και τόσο αντίστοιχων υψηλών χαρακτηριστικών που θα έπρεπε να διαθέτει.