Οδηγός: Πώς αυξάνουμε το μέγεθος του κειμένου και της γραμματοσειράς στο iPhone ;

Οδηγός: Πώς αυξάνουμε το μέγεθος του κειμένου και της γραμματοσειράς στο iPhone ;
ired.gr

Ορισμένες iPhone εφαρμογές σου δίνουν την επιλογή να αυξήσεις ή να μειώσεις το μέγεθος του κειμένου.

Οι developers που έχουν ασχοληθεί για να δώσουν την επιλογή αύξησης του μεγέθους του κειμένου στις εφαρμογές τους, φαίνεται πως δεν έχουν καταφέρει και πολλά πράγματα.

Το iOS μας δίνει τη δυνατότητα αύξησης του μεγέθους του κειμένου αλλά και της γραμματοσειράς. Το λειτουργικό αναλαμβάνει εννοείται να προσαρμόσει το μέγεθος του κειμένου και όταν πλοηγούμαστε σε κάποια ιστοσελίδα ή εφαρμογή που υποστηρίζει το “Δυναμικό κείμενο”.

ios μεγαλύτερο κείμενο

Το μεγαλύτερο κείμενο και η μεγεθυμένη γραμματοσειρά, έχουν αρκετά οφέλη κυρίως σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης όπως για παράδειγμα αστιγματισμό, πρεσβυωπία κ.α. Άρα, όσο μεγαλύτερο είναι το κείμενο τόσο λιγότερο καταπονούνται και τα μάτια.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς να ενημερώνεστε μέσω του LED Flash για τις κλήσεις και τις ειδοποιήσεις στο iPhone

Πώς μπορούμε όμως να μεγαλώσουμε το κείμενο και τη γραμματοσειρά μέσα από τις ρυθμίσεις του iOS;

Μεγέθυνση κειμένου στο iPhone και στο iPad

Ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής μας και βρίσκουμε την “Οθόνη και φωτεινότητα”.

ios μεγαλύτερο κείμενο

Επιλέγουμε το “Μέγεθος κειμένου”. Αυξομειώνουμε το μέγεθος του κειμένου από την μπάρα στο κάτω μέρος. Σύροντας προς τα αριστερά, θα δούμε το κείμενο να μικραίνει, ενώ προς τα δεξιά να μεγαλώνει.

ios μεγαλύτερο κείμενο

Μερικά παραδείγματα για το πώς φαίνονται οι εφαρμογές που υποστηρίζουν το “Δυναμικό κείμενο” μετά τη μεγέθυνση κειμένου, μπορούμε να δούμε στις παρακάτω φωτογραφίες.

ios μεγαλύτερο κείμενο

Το “Δυναμικό κείμενο” δεν υποστηρίζει μόνο τις εφαρμογές αλλά και τις ιστοσελίδες στις οποίες οι δημιουργοί τους έχουν χρησιμοποιήσει γραμματοσειρές από τη γλώσσα CSS. Αν λοιπόν η αγαπημένη σας ιστοσελίδα υποστηρίζει το “Δυναμικό κείμενο”, θα δείτε το περιεχόμενό της να προσαρμόζεται ανάλογα.

Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο τη γραμματοσειρά και το κείμενο;

Θα πρέπει να ανοίξουμε και πάλι τις “Ρυθμίσεις” και να μπούμε στα “Γενικά”.

ios μεγαλύτερο κείμενο

Βρίσκουμε την ενότητα “Προσβασιμότητα” και μέσα σε αυτή θα βρούμε την επιλογή “Μεγαλύτερο κείμενο”.

ios μεγαλύτερο κείμενο

Μέσα στην επόμενη καρτέλα, βλέπουμε στο κάτω μέρος τη μπάρα μεγέθυνσης - σμίκρυνσης του κειμένου. Πριν προβούμε στην οποιαδήποτε αυξομείωση, ενεργοποιούμε τον διακόπτη στην επιλογή “Μεγαλύτερα μεγέθη”. Πλέον η κλίμακα αυξομείωσης του μεγέθους μας δίνει περισσότερες επιλογές. Μεγαλώνουμε το μέγεθος όσο εμείς επιθυμούμε.

ios μεγαλύτερο κείμενο

Έχετε κατά νου, ότι το μεγαλύτερο μέγεθος της γραμματοσειράς ενδέχεται να σας προσκαλέσει προβλήματα στο πάτημα κάποιων επιλογών εντός των εφαρμογών.

Να επισημάνουμε, πως η συγκεκριμένη λειτουργία του Δυναμικού κειμένου, υπάρχει στο iPhone και στο iPad από το iOS 7.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς μπορούμε να ανακτήσουμε τις φωτογραφίες που διαγράψαμε στο iPhone;

Σας δείξαμε τον τρόπο για να μεγαλώσετε το κείμενο και τη γραμματοσειρά στο iOS. Για οποιαδήποτε απορία είμαστε στη διάθεσή σας κάτω στα σχόλια.