Δείτε πώς συμπεριφέρεται ένα iPhone 6s πριν και μετά την αλλαγή της μπαταρίας

Δείτε πώς συμπεριφέρεται ένα iPhone 6s πριν και μετά την αλλαγή της μπαταρίας
ired.gr

Η Apple επιβεβαίωσε τον Δεκέμβριο πως επιβραδύνει τα παλαιότερα iPhones που έχουν φθαρμένες μπαταρίες. 

Ένα νέο video το οποίο έκανε πριν λίγες ώρες την εμφάνισή του, προσφέρει αυτό που πολλοί ήθελαν να δουν. Στο video συγκρίνεται η απόδοση ενός iPhone 6s πριν και αφού άλλαξε μπαταρία.

iPhone μπαταρία

Το video δημοσιεύτηκε από τον Bennett Sorbo, ο οποίος κατέγραψε τις επιδόσεις του iPhone 6s του πριν και μετά την αλλαγή μπαταρίας. Ο Sorbo τονίζει πως η συσκευή του είναι δύο ετών με φθορά στη μπαταρία που κατ’ επέκταση σημαίνει και τον ανάλογο υποχρονισμό.

Το καλύτερο όλων είναι πως ο Sorbo δε χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές συσκευές, αλλά την ίδια συσκευή πριν και μετά την αλλαγή της μπαταρίας.

Διαβάστε επίσης: Η Apple παραδέχτηκε πως όντως επιβραδύνει τις συσκευές iPhone με καταπονημένες μπαταρίες

Σχετικά με τη διαδικασία αντικατάστασης, ο Sorbo είπε πως περίμενε περίπου ένα μήνα, κάτι που δηλώνει πως η Apple ήδη έχει πολλά αιτήματα για αλλαγή μπαταριών σε iPhone πολλών χρηστών.                                          

Μέσα στο video, ο Sorbo υποβάλει τη συσκευή του σε ορισμένες δοκιμασίες οι οποίες έχουν να κάνουν με άνοιγμα εφαρμογών και περιήγηση στο Safari. Η διαφορά είναι υπαρκτή και αρκετά μεγάλη, ακόμα και για τις απλές διεργασίες όπως η φόρτωση της αρχικής σελίδας του Safari. Ο υποχρονισμός είναι πιο υπαρκτός στις περιπτώσεις που η συσκευή καλείται να ανοίξει εφαρμογές με γραφικά ή να αποπερατώσει απαιτητικές εργασίες.

iPhone μπαταρία

Ο Sorbo δοκιμάζει τη συσκευή του και στο γνωστό benchmark GeekBench 4 όπου το υποχρονισμένο 6s σημείωσε στο multi-core 2485 μονάδες, ενώ μετά την αλλαγή μπαταρίας το σκορ ακούμπησε τις 4412 μονάδες. Η διαφορά δε χωράει σχόλια. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Η Apple έχει ήδη εισάγει στο iOS 11.3 κάποια εργαλεία διαχείρισης της ενέργειας των συσκευών, όπως τη δυνατότητα απενεργοποίησης του υποχρονισμού με το ρίσκο όμως των αναπάντεχων επανεκκινήσεων της συσκευής. Επίσης, μπορεί ο χρήστης να δει τη συνολική υγεία της μπαταρίας.

Είχαμε εκφράσει την άποψή μας για την τακτική που ακολούθησε η Apple στο συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι μεγάλο “φάουλ” το να μην ενημερώνεις τους πελάτες σου για κάποια λειτουργία και απλώς να την εισάγεις αθόρυβα μέσω κάποιας ενημέρωσης του λογισμικού.

Η Apple με την τακτική της αυτή, κατάφερε να στρέψει το όπλο εναντίον της, αφού η επιβράδυνση των συσκευών θεωρήθηκε σκόπιμη, κάνοντας πολλούς χρήστες να την κατηγορήσουν πως με αυτόν τον τρόπο, τους ωθεί στο να αγοράσουν νέα συσκευή.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία των φορετών συσκευών για το 2017

Αν και άργησε να το παραδεχτεί, η πρόθεσή της να επανορθώσει είναι εμφανής.