Η Apple απαιτεί από τις νέες εφαρμογές να υποστηρίζουν πλήρως από τον Απρίλη την οθόνη του iPhone X

Η Apple απαιτεί από τις νέες εφαρμογές να υποστηρίζουν πλήρως από τον Απρίλη την οθόνη του iPhone X
ired.gr

H Apple ενημέρωσε σήμερα τους προγραμματιστές και δημιουργούς των εφαρμογών πως όλες οι εφαρμογές που θα κατατίθενται στο App Store από τον Απρίλιο του 2018, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποστηρίζουν την Super Retina οθόνη του iPhone X.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι προγραμματιστές των νέων εφαρμογών θα πρέπει να υπολογίζουν οπωσδήποτε την ιδιαιτερότητα της απ’ άκρης ως άκρη οθόνης OLED των 5.8 ιντσών, καθώς και την πολυσυζητημένη εγκοπή στη μέση του πάνου μέρους, γνωστή και ως notch.

iPhone X

Η Apple προς το παρόν, δεν έχει θέσει κάποια συγκριμένη προθεσμία σχετικά με το πότε οι ενημερώσεις για τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές θα πρέπει να υποστηρίξουν το iPhone X. Πάντως, σίγουρα από τον Απρίλη, όλες οι νέες εφαρμογές θα πρέπει να δημιουργηθούν πάνω στο SDK (Software Development Kit) του iOS 11.

Τα προηγούμενα χρόνια, η Apple ακολουθούσε ξεκάθαρα μία πιο επιθετική πολιτική σχετικά με την υποστήριξη των πιο πρόσφατων συσκευών, χωρίς να δίνει αυτή τη σχετική ευελιξία όπως φέτος.

Διαβάστε επίσης: Η ενότητα “Προστασία” της εφαρμογής του Facebook εγκαθιστά λογισμικό Spyware στο iOS και στο Android

Η Apple μέσα από ένα email ενημέρωσε τα σημερινά νέα, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση των πιο νέων χαρακτηριστικών του iOS 11 όπως το Core ML, το SiriKit και το ARKit.

Το γεγονός πως απαιτείται η χρήση του SDK στη δημιουργία των εφαρμογών, δε σημαίνει πως οι προγραμματιστές θα πρέπει να ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους τις νέες λειτουργίες του iOS 11.

iPhone X εφαρμογές

Η Apple απαιτεί την χρήση του SDK μιας και θέλει οι δημιουργοί των νέων εφαρμογών να χρησιμοποιούν τα τελευταία εργαλεία προγραμματισμού, κάτι που θα αποτρέψει το App Store από το να γίνει “μπαγιάτικο”. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο ωθεί προς την κατεύθυνση υιοθέτησης χαρακτηριστικών αιχμής.

Η αλήθεια είναι πως οι κανόνες δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αφού ήδη οι προγραμματιστές και δημιουργοί νέων εφαρμογών, “χτίζουν” τις νέες εφαρμογές τους με βάση το SDK του iOS 11, δίνοντας την ίδια στιγμή την ύψιστη προτεραιότητα στο iPhone X.

iPhone X App Store

Σωστή απόφαση ή όχι;

Η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη. Ενδεχομένως η απόφαση αυτή να ήρθε λίγο καθυστερημένα και χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που το iPhone X έχει κυκλοφορήσει. Ενδεχομένως η Apple να έπρεπε να κάνει την ανακοίνωση αυτή πολύ πιο νωρίς ώστε οι εφαρμογές τώρα, να υποστήριζαν πλήρως το την επετειακή συσκευή.

Διαβάστε επίσης: Αναφορές δείχνουν πώς θα μπορούσαν να είναι τα γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας της Apple

Αν υποθέσουμε πως η υποστήριξη του iPhone X και του γενικότερου πλαισίου του είναι προτεραιότητα για την Apple, δεν μπορεί να συνδυαστεί με την απόφαση που πήρε τώρα. Ήδη όπως αναφέραμε και πιο πάνω, οι δημιουργοί έχουν δώσει βαρύτητα στην εξέλιξη νέων και παλαιότερων εφαρμογών με κριτήριο το iPhone X.

Άλλωστε, πρόκειται για κάτι απολύτως λογικό, από τη στιγμή που οι φήμες σχετικά με τα νέα iPhone του Σεπτεμβρίου οργιάζουν, επισημαίνοντας πως θα ακολουθήσουν τον σχεδιασμό του iPhone X.