iOS 10 - Πώς να ενεργοποιήσετε τη "Theatre Mode" κατά την ανάγνωση

iOS 10 - Πώς να ενεργοποιήσετε τη "Theatre Mode" κατά την ανάγνωση
ired.gr

Πώς να ενεργοποιήσετε τη 'dark mode’ λειτουργία στο Safari του iOS 10.

Το iOS 10 έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά που είναι δύσκολο να τα ξέρει ή να τα θυμάται κανείς όλα. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά πυκνά παρουσιάζουμε διάφορα κόλπα λίγο-λίγο. Έτσι μπορεί κανείς σιγά-σιγά να γνωρίσει καλύτερα τη συσκευή του και να γίνει «power user».

Όταν λοιπόν το iOS 10 εμφανίστηκε στις αρχικές beta εκδόσεις του, πολλοί προγραμματιστές άρχισαν να ψάχνουν στα ενδότερα. Καθώς το έκαναν, ανακάλυψαν τότε μια πανέμορφη «dark mode» που ήταν κρυμμένη και ανενεργή. Τα καλά νέα είναι ότι υπήρχε. Τα κακά ότι δεν ενεργοποιήθηκε τελικά όταν έγινε η επίσημη παρουσίαση του iOS το Σεπτέμβριο.

Φήμες λένε ότι μια νέα «theatre mode» μπορεί να παρουσιαστεί με την εμφάνιση της ενημέρωσης 10.3 του iOS, αλλά τίποτε παραπάνω. Αυτό όμως που μπορεί να μη γνωρίζετε είναι ότι ήδη υπάρχει μια «dark mode» στο Safari - τουλάχιστον - του iOS κρυμμένη και αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί.

Ως γνωστόν, το Night Shift είναι μια λειτουργία «νυχτερινής ανάγνωσης» που παρουσίασε η Apple με το iOS 10, που αλλάζει βαθμιαία τα χρώματα από πιο μπλε σε πιο κόκκινα καθώς περνούν οι ώρες της μέρας και νυχτώνει, για να μην κουράζονται τα μάτια από την ακτινοβολία.

Θεωρητικά βοηθάει στη χαλάρωση τη νύχτα ώστε οι χρήστες να μπορούν να κοιμηθούν πιο εύκολα, αλλά δε βοηθάει στην ευκρίνεια του κειμένου όταν διαβάζει κανείς με τη λειτουργία αυτή ενεργή. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει η «dark mode» που αλλάζει τα χρώματα κάνοντας το υπόβαθρο μαύρο και τα γράμματα λευκά ώστε να είναι πιο ευκρινή τα κείμενα και ξεκούραστα.

Η «Theatre Mode» είναι διαθέσιμη σε αρκετές εφαρμογές τρίτων επίσης πέρα από εφαρμογές της Apple. Δυστυχώς δεν υπάρχει μια "Theatre Mode" για ολόκληρο το σύστημα, για την ώρα πάντα. Στο Safari όμως, όπου διαβάζει κανείς πολλά κείμενα συνήθως, υπάρχει αυτή η λειτουργία και βοηθάει ιδιαίτερα στην ευκρίνεια των κειμένων ειδικά τη νύχτα. Να πώς θα την ενεργοποιήσετε:

  • Ανοίξτε κάποια σελίδα στο Safari που να έχει κείμενο για ανάγνωση.
  • Πατήστε το εικονίδιο ανάγνωσης στη αριστερή άκρη της γραμμής διευθύνσεων (μοιάζει με 3 γραμμές η μία πάνω στην άλλη).
  • Πατήστε μετά το εικονίδιο με τα δύο άνισα σε μέγεθος «ΑΑ» στη δεξιά άκρη. Θα εμφανιστεί ένα μενού όπως στην εικόνα πιο κάτω.
  • Πατήστε το μαύρο κύκλο στα δεξιά του μενού που εμφανίστηκε. Μόλις εισήλθατε σε "Theatre Mode".

 teatre mode 234

Οι εικόνες θα συνεχίσουν να φαίνονται κανονικά, αλλά η υπόλοιπη σελίδα θα αποκτήσει μια αντιστροφή χρωμάτων. Μπορεί να μην είναι η πλήρης "Theatre Mode" που θα θέλαμε για όλο το σύστημα, αλλά αν σκεφτεί κανείς πόσο πολλή ώρα περνάμε διαβάζοντας στο Safari, τότε δεν είναι κι άσχημο το ότι υπάρχει μια τέτοια επιλογή.

Δείτε ακόμη: iOS 10 - To πιο "Hot" χαρακτηριστικό, επιμελώς κρυμμένο στη δοκιμαστική έκδοση

από Elichord