iPhone Hotspot - Διαμοιράστε τη σύνδεσή σας internet, πολύ εύκολα

iPhone Hotspot - Διαμοιράστε τη σύνδεσή σας internet, πολύ εύκολα
ired.gr

Κάνετε το iPhone σας Wi-Fi hotspot και μοιραστείτε το δίκτυό 3G /4G του με οποιαδήποτε συσκευή.

Η μετατροπή του iPhone σας σε προσωπικό hotspot έχει πολλά οφέλη. Ας πούμε ότι ταξιδεύετε με το iPhone και ένα iPad με Wi-Fi μόνο, ή ένα MacBook ή Windows laptop ή Android tablet πάλι χωρίς cellular.

Αν θέλετε να δουλέψετε με τη μεγαλύτερης οθόνης συσκευή σας δεν μπορείτε αν δεν είστε σε κάποιο Wi-Fi δίκτυο. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε τη cellular 3G /4G σύνδεση του iPhone σας σαν σημείο πρόσβασης στο Internet για την (τις) άλλη(ες) συσκευή(ες) σας.

Η όλη διαδικασία είναι πανεύκολη. Η διαδικασία, που λέγεται δημιουργία Wi-Fi hotspot, είναι σημαντική αν ταξιδεύετε συχνά και είστε μακριά από ασύρματα δίκτυα.

Αυτό που πρέπει να δείτε, είναι η χρέωση που θα σας κάνει ο πάροχός σας για τη χρήση δεδομένων στο δίκτυό του, που συνήθως δεν είναι και μικρή. Έχετε όμως τη δυνατότητα αγοράς έξτρα πακέτων δεδομένων ή ανανέωσης του υπάρχοντος «on the go», προκειμένου τουλάχιστον να κάνετε τη δουλειά σας αν αυτό απαιτείται.

Πώς γίνεται

Η λειτουργία Wi-Fi hotspot μετατρέπει στην ουσία το iPhone σας σε Wi-Fi router μόνο που είναι ασύρματος και δουλεύει με το κινητό δίκτυο τηλεφωνίας αντί του σταθερού. Η όποια άλλη συσκευή σας (iPad, MacBook Windows tablet-laptop κλπ) συνδέεται μαζί του μέσω Wi-Fi και έτσι έχετε Internet σ’ αυτήν.

Εικόνα 2

  • Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Δεδομένα.
  • Ενεργοποιήστε τα δεδομένα αν είναι ανενεργά και μετά πηγαίνετε πιο κάτω στην επιλογή Προσωπικό hotspot, πατήστε το βελάκι δεξιά και ενεργοποιήστε κι αυτήν.
  • Ενεργοποιήστε το Wi-Fi και το Bluetooth - αν δεν είναι ήδη ενεργά - στην προτροπή που θα εμφανιστεί.
  • Ελέγξτε το όνομα του Wi-Fi hotspot του iPhone σας (συνήθως είναι iPhone χχχχ) για να ξέρετε ποιο είναι το όνομα του δικτύου που θα ψάξετε με την άλλη συσκευή σας.
  • Ελέγξτε επίσης το συνθηματικό που σας δίνει από κάτω για τη σύνδεση στο δίκτυό του και, αν θέλετε, αλλάξτε το σε κάτι πιο βολικό για σας.

hotspot guide 01

  • Πηγαίνετε στην άλλη συσκευή σας που θέλετε να έχει Internet και ανοίξτε τις ρυθμίσεις δικτύου, όπου θα ψάξετε να βρείτε το δίκτυο με το όνομα «iPhone χχχχ» που σας έδωσε το iPhone σας.
  • Πατήστε για είσοδο στο εν λόγω δίκτυο και συμπληρώστε το συνθηματικό που σας έδωσε το iPhone σας (ή όποιο βάλατε εσείς) για να συνδεθείτε με το δίκτυο του iPhone.
  • Μόλις συνδεθείτε, θα μπορείτε πια να έχετε πρόσβαση στο Internet μέσω της σύνδεσης του iPhone σας στο δίκτυο του παρόχου σας.
  • Αυτό ήταν όλο.

Κάποια σημεία προσοχής

Όπως είπαμε πιο πάνω, το δίκτυο Wi-Fi που σας παρέχει το iPhone σας είναι προστατευμένο από συνθηματικό προκειμένου να μην μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε σε αυτό και να σας κάνει ζημιά. Αν όμως αλλάξετε το συνθηματικό σας σε κάτι πιο εύκολο για να το θυμάστε, φροντίστε να μην είναι τόσο εύκολο που να μπορεί να το βρει ένας χάκερ. Γι’ αυτό αποφύγετε απλοϊκά συνθηματικά τύπου 123456 που συνηθίζονται από πολλούς (δεν θα πιστέψετε πόσους).

Και κάτι εξίσου σημαντικό είναι το να έχετε το νου σας μην υπερβείτε το όριο χρήσης δεδομένων που σας δίνει ο πάροχός σας χωρίς να το πάρετε είδηση και μετά βρεθείτε να πρέπει να πληρώσετε υπέρογκα ποσά σε λογαριασμούς.

Δείτε ακόμη: Πώς να επιδιορθώσετε το «χαμένο» Προσωπικό Hotspot στο iPhone

από Elichord