Apple - Ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην “έδρα” της Samsung

Apple - Ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην “έδρα” της Samsung
ired.gr

 Η Apple επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να ανοίξει το πρώτο κατάστημα λιανικής της, στη Σεούλ

Μία αναφορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο έκανε λόγο για πιθανή πρόθεση της Apple να ανοίξει το πρώτο κατάστημα λιανικής της στη Σεούλ, κοντά στα κεντρικά γραφεία της Samsung. Πριν λίγες ημέρες, η εταιρεία επιβεβαίωσε αυτές τις προθέσεις της.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για το πρώτο μας κατάστημα λιανικής στην Κορέα, στη χώρα που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του κόσμου, αλλά και είναι “ηγέτιδα” στο χώρο της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, με μία εξέχουσα “ειδική κουλτούρα (K-culture)”, ανέφερε εκπρόσωπος της Apple στο Reuters. “Τώρα προσλαμβάνουμε το προσωπικό που θα προσφέρει στους πελάτες μας στη Σεούλ, υπηρεσίες, εκπαίδευση και διασκέδαση, που τόσο πολύ αγαπούν οι πελάτες μας ανά τον κόσμο”.

Στην προηγούμενη αναφορά της Wall Street Journal, είχε σημειωθεί πως μία από τις τοποθεσίες που η Apple σχεδίαζε να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα λιανικής ήταν πολύ κοντά στα κεντρικά γραφεία της Samsung, δίπλα από τον σταθμό Gangnam. Κάτι τέτοιο “συμπίπτει” με ρεπορτάζ τοπικού πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο ανέφερε πως οι εργασίες κατασκευής έχουν ξεκινήσει σε “νότιο σημείο της πόλης”.

Διαβάστε επίσης: iPhone και εγγύηση συσκευής στην Ελλάδα. Τι ισχύει τελικά;

Η κίνηση αυτή της Apple έχει “λογική”. Η Νότιος Κορέα αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, αλλά, η κυριαρχία των Samsung και LG στις πωλήσεις smartphones στην περιοχή, είναι ένα γεγονός.

Η “ενεργοποίηση” της Apple στην περιοχή, μέσω ενός μεγάλου καταστήματος λιανικής, σίγουρα θα τη βοηθήσει να εδραιώσει την παρουσία της. Το κατάστημα αναμένεται να έχει ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό, κοντά στα τέλη του έτους.

Δοθείσης της ευκαιρίας, δεν θα μπορούσα να μην ευχηθώ “και στα δικά μας”. Μπορεί η οικονομία μας να μην αποτελεί θέλγητρο για επενδύσεις, αλλά, οι Έλληνες καταναλωτές έχουν αποδείξει διαχρονικά την προτίμησή τους στα προϊόντα της εταιρείας, ενώ παράλληλα έχουν στερηθεί την ποιότητα των υπηρεσιών της Apple, καθώς ούτε η Rainbow, αλλά ούτε και η Info-Quest μπόρεσαν τελικά να την προσφέρουν.

Ας είμαστε αισιόδοξοι...

από Kostthem