Galaxy Note 7 - Ποια είναι η επίσημη εκδοχή της Samsung για τις εκρήξεις;

Galaxy Note 7 - Ποια είναι η  επίσημη εκδοχή της Samsung για τις εκρήξεις;
ired.gr

Η Samsung, ορθώς, επιχειρεί να βάλει ένα τέλος στην ατυχή ιστορία των εκρήξεων των συσκευών της

Εισαγωγή δεν νομίζω πως “χρειαζόμαστε”, όλοι γνωρίζουμε πλέον το εκρηκτικό στόρι της Samsung και του (εκπληκτικού είναι η αλήθεια) Samsung Galaxy Note 7.

Ενημερωθήκαμε πως η εταιρεία, μεθαύριο Κυριακή, θα παραχωρήσει μία συνέντευξη τύπου, όπου και θα γνωστοποιήσει επίσημα στο καταναλωτικό κοινό τα αποτελέσματα των ερευνών της σχετικά με τις εκρήξεις των συσκευών της.

Διαβάστε επίσης: AnTuTu - Tα πιο γρήγορα smartphones του 2016

“Η Samsung Electronics, καθώς και ανεξάρτητοι φορείς οι οποίοι διεξήγαγαν τις δικές τους έρευνες σε περιπτώσεις εκρήξεων των συσκευών Galaxy Note 7, θα μοιραστούν τα ευρήματά τους”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το The Verge. “Η Samsung θα συζητήσει για τα ευρήματα αυτά και θα παρουσιάσει τις νέες λύσεις - δικλείδες ασφαλείας της, τις οποίες και ετοίμασε ως απάντηση στα ατυχήματα αυτά”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ασφαλώς και η εταιρεία αναφέρεται στις εκρήξεις των συσκευών Galaxy Note 7, οι οποίες διαπιστώθηκαν μετά το λανσάρισμα της συσκευής, τον Αύγουστο του 2016. Αρχικώς, τα ατυχήματα έλαβαν χώρα στη Νότιο Κορέα, αλλά σύντομα “επεκτάθηκαν” σε πολλές χώρες του πλανήτη. Η “προσοχή” όμως των μέσων ενημέρωσης στο ζήτημα, εντάθηκε όταν τα περιστατικά πολλαπλασιάστηκαν, κυρίως όμως, όταν το φαινόμενο αυτό συνέβη κατ’ επανάληψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ενώ στην αρχή η εταιρεία προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και είχε ανακοινώσει μερική ανάκληση συσκευών, στην πορεία το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς οι νέες συσκευές αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα. Ως αποτέλεσμα, η Samsung είχε ανακοινώσει την 10η του Οκτώβρη την οριστική ανάκληση του Galaxy Note 7.

Στη συνέχεια, η Samsung απολογήθηκε δημοσίως, ακόμα και μέσω ολοσέλιδων καταχωρήσεών της σε έντυπα όπως τους New York Times, την Wall Street Journal και την Washington Post

note 7 01

Περίπου πριν μία εβδομάδα κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες πως η εταιρεία κατάφερε οριστικά να προσδιορίσει το πρόβλημα των εκρήξεων και πως σκοπεύει να ανακοινώσει και επίσημα πως οι μπαταρίες των συσκευών ήταν και η αιτία. Οι ίδιες φήμες, είχαν “προβλέψει” ως ημερομηνία επίσημων ανακοινώσεων τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σημειώσω δύο - τρία στοιχεία που θεωρώ σημαντικά. Η σειρά Note της Samsung είναι εξαιρετική και σίγουρα αποτελεί ό,τι καλύτερο μας έχει παρουσιάσει η εταιρεία έως σήμερα. Η Samsung, ορθώς, προσπαθεί να βάλει ένα τέλος σε όλη αυτή την ιστορία που εκτός από οικονομική ζημιά, έβλαψε και το prestige της. Όφειλε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, για να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά, εκ νέου.

Ελπίζω οι φορείς που αναφέρονται στην ανακοίνωση να είναι πραγματικά “ανεξάρτητοι” και στις ανακοινώσεις αυτές να επικρατήσει η ουσία και όχι να επιχειρηθεί ένα απλό “μπάλωμα”.

Φυσικά, η Samsung προσπαθεί να “σηκώσει” το θέμα, καθώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, την Κυριακή θα έχει την επικοινωνιακή ευκαιρία ενός - αναγκαίου για αυτήν - restart. Φυσικά, θα σας κρατήσουμε ενήμερους με όλες τις ανακοινώσεις από την συνέντευξη τύπου της Κυριακής

από Kostthem