Gmail - Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα λογαριασμό;

Gmail - Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα λογαριασμό;
ired.gr

Δείτε πώς να φτιάξετε ένα λογαριασμό στο Gmail και σε οποιαδήποτε άλλη online υπηρεσία.

Η δημιουργία Λογαριασμού Google (αλλά και σε άλλες υπηρεσίες online παροχής λογαριασμού email όπως Yahoo, Microsoft για να πούμε τις πιο δημοφιλείς) είναι δωρεάν.

Χρησιμοποιούμε τη Google και τις υπηρεσίες της στο παρακάτω παράδειγμα γιατί είναι η πιο δημοφιλής και με έναν λογαριασμό στη Google μπορείτε να έχετε παροχή υπηρεσιών σε διάφορους τομείς εκτός του email.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δικού σας λογαριασμού Google στο Gmail, καθώς και σε άλλα προϊόντα της Google, όπως το YouTube, το Google+, το Google Play και το Google Drive.

  • Επισκεφθείτε τη σελίδα δημιουργίας λογαριασμού Google (https://accounts.google.com/SignUp)
  • Ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη, για να ολοκληρώσετε τη δημιουργία του λογαριασμού σας. Αυτά είναι απλά και κατανοητά για τον καθένα και αφορούν ονοματεπώνυμο και κάποια άλλα προσωπικά στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για την πιστοποίησή σας.
  • Εδώ να σημειώσουμε ότι καλό θα είναι να δημιουργήσετε και κάποιον άλλο λογαριασμό σε άλλη υπηρεσία (π.χ. Yahoo) δωρεάν email για να έχετε ένα «rescue email» λογαριασμό σε περίπτωση που κλειδωθείτε έξω από τον κυρίως λογαριασμό σας (αν π.χ., ξεχάσετε το συνθηματικό). Έτσι θα μπορεί η Google να επικοινωνήσει μαζί σας στο άλλο email και να σας στείλει τα στοιχεία για επαναφορά του λογαριασμού σας.
  • Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας Google, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στο Gmail στον υπολογιστή σας, το τηλέφωνο ή το tablet σας.

Σημαντικά στοιχεία που πρέπει να ξέρετε

Κατά τη δημιουργία του λογαριασμού Google που θα φτιάξετε, καλό είναι να έχετε υπόψη σας τα παρακάτω για να μην παιδευτείτε άδικα.

Η δημιουργία του ονόματος χρήστη - δηλαδή μιας ονομασίας που θα σας καθορίζει μοναδικά στην υπηρεσία της Google - είναι πολύ σημαντική. Φροντίστε λοιπόν να αποφύγετε να βάλετε απλά το μικρό σας όνομα στα λατινικά γιατί το πιθανότερο είναι πως θα είναι κατειλημμένο, εκτός κι αν η χρήση ενός ονόματος χρήστη του τύπου «Kostas54368» δεν σας ενοχλεί.

Επίσης και το επίθετό σας είναι πιθανό ότι θα είναι κατειλημμένο από άλλους παλαιότερους που πρόλαβαν και το κατοχύρωσαν (εκτός κι αν έχετε κάτι το μοναδικό όπως ας πούμε ‘Παπατρεχαγυρευόπουλος’).

Άρα, καλό θα είναι να βρείτε κάτι που θα σας αντιπροσωπεύει και θα είναι και μοναδικό. Η Google θα σας βοηθήσει να βρείτε αν το όνομα που σας ενδιαφέρει είναι ήδη πιασμένο. Παρόμοια, δεν θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε κάποιο όνομα που μοιάζει πολύ με ένα άλλο για λόγους ασφαλείας ώστε να μην μπερδεύονται όσοι ψάχνουν ένα χρήστη και καταλήγουν να πέφτουν σε κάποιον άλλο με παρόμοιο όνομα.

Για παράδειγμα, εάν το example@gmail.com υπάρχει ήδη, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το examp1e@gmail.com.

gmail create 01

Επίσης αν το όνομα χρήστη ήταν σε χρήση από κάποιον άλλον στο παρελθόν και ο οποίος διέγραψε τον λογαριασμό του, πάλι δε θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Μπορεί ο άνθρωπος να θέλει να επιστρέψει πάλι στη θερμή αγκάλη της Google.

Να μη βρει το όνομά του να τον περιμένει;

Επίσης αν το όνομα χρήστη που θέλετε δεσμεύτηκε από την Google, προκειμένου να αποτρέψει την εκμετάλλευσή του για αποστολή ανεπιθύμητου περιεχομένου, κατάχρηση της υπηρεσίας ή παρενόχληση τρίτων, πάλι δε θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Ένα καλό παράδειγμα θα ήταν ο συνδυασμός γραμμάτων από το όνομα και το επίθετό σας μαζί που μπορεί να δημιουργήσει έναν μοναδικό συνδυασμό. Αν π.χ. σας λένε Γιάννη Τρεχάλα ο συνδυασμός τύπου «Johntrexa» μπορεί να σας καλύψει και να μην το έχει άλλος (καθότι Τρεχάλες υπάρχουν μπόλικοι).

Μην ανησυχείτε οι επιλογές είναι πολλές και πάλι, απλά χρειάζεται μια κάπως δημιουργική φαντασία. Αλλιώς χρησιμοποιήστε το «Kostas54368». Δε βαριέστε κι αυτό καλό είναι στην τελική.

Δείτε ακόμη: Συγχρονίστε τους λογαριασμούς iCloud, Google, Outlook στα Windows 10

από Elichord