AnTuTu - Tα πιο γρήγορα smartphones του 2016

AnTuTu -  Tα πιο γρήγορα smartphones του 2016
ired.gr

AnTuTu: Αυτά είναι τα πιο γρήγορα smartphones του 2016. Έχετε μαντέψει τον νικητή; Το iPhone 7 πάντως βρίσκεται στη δεύτερη θέση...

Έχουμε φτάσει στο 2017 και ακόμα ακούω υποψήφιους αγοραστές συσκευών τεχνολογίας να αναφέρουν “ωωω οχταπύρηνο φίλε, θα τα σπάει”, ή “επεξεργαστής τα 2000Mhz, πωωωω”, ή, ή, ή...

Αλήθεια, ακόμα πιστεύουμε πως η συχνότητα λειτουργίας ενός επεξεργαστή, ή ο αριθμός των πυρήνων του μπορεί να μας “μαρτυρήσει” κάτι; Λοιπόν, για να μην επαναλαμβανόμαστε, ο αριθμός των πυρήνων και η συχνότητα λειτουργίας ενός επεξεργαστή υποδηλώνουν κάτι, όταν όμως η σύγκριση γίνεται σε διαφορετικές εκδοχές του ίδιου επεξεργαστή και όχι μεταξύ διαφορετικών υλοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης: AirPods - Δυναμική είσοδο την αγορά των ασύρματων ακουστικών

Η AnTuTu, έδωσε στη δημοσιότητα, όπως συνηθίζει, την ετήσια λίστα της με τα πιο γρήγορα smartphones του 2016. Μαντέψτε όμως, κανένα οκταπύρηνο smartphone δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, αλλά, το κατάφεραν δύο συσκευές που διαθέτουν τετραπύρηνη CPU.

antutu 2016 01

Όπως βλέπετε, ταχύτερο smartphone του 2017, με βάση τις μετρήσεις των χρηστών στη δημοφιλή benchmarking (και έγκυρη) πλατφόρμα, AnTuTu, αναδείχθηκε το iPhone 7 Plus (181316 βαθμοί και τη δεύτερη θέση κατέλαβε το iPhone 7 (172001).

Αν αναζητείτε στη λίστα συσκευές της Samsung, μάλλον θα απογοητευτείτε, γιατί απλά δεν υπάρχουν. Ο λόγος είναι οι πολύ βελτιωμένες αποδόσεις των συσκευών των άλλων κατασκευαστών του Android οικοσυστήματος. Η συσκευή που κατάφερε να μπει στη δέκατη θέση της λίστας, το ZTE AXON 7, πετυχαίνει σκορ άνω των 140000 “βαθμών”!

Εδώ θα πρέπει όμως να αναφέρω πως το benchmark της AnTuTu εστιάζει στα γραφικά, στοιχείο στο οποίο η Apple έχει επίσης δώσει έμφαση κατά την κατασκευή του Α10 Fusion chip. Επίσης, αν δεν υπήρχε αυτή η “έμφαση”, ίσως κάποιες από τις συσκευές της Samsung να είχαν αναδυθεί, εντός της λίστας.

Δεν θα μπορούσαμε επίσης να μην κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στο OnePlus 3T, το οποίο κατέλαβε την τρίτη θέση, με εξαιρετικό σκορ (πέριξ των 163 χιλ “βαθμών”). Πρόκειται ξεκάθαρα για την έκπληξη του 2016. Τη λίστα πλαισιώνουν επίσης (με σειρά κατάταξης από την τέταρτη έως τη δέκατη θέση) τα LeEco Le Pro3 (!), Moto Z, OnePlus3, Xiaomi Mi 5s, ASUS Zenfone3, Xiaomi Mi 5s Plus και ZTE AXON 7.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να σημειώσουμε, είναι πως τα σκορ που βλέπετε είναι οι μέσοι όροι από χιλιάδες μετρήσεις που έγιναν από τους χρήστες, ανά συσκευή. Μην ανησυχήσετε αν δείτε πως η συσκευή σας πετυχαίνει χαμηλότερο σκορ, υπάρχουν πολλοί “παράγοντες της στιγμής” που το επηρεάζουν.

Το 2016 ήταν η χρονιά που το “αδιάφορο’ iPhone 7 (στην “κανονική” και Plus εκδοχή του) κέρδισε τον τίτλο του πιο γρήγορου smartphone. Ας ελπίσουμε του χρόνου τέτοιο καιρό να μεταδίδουμε αντίστοιχη είδηση, αλλά ταυτόχρονα να παραμιλάμε ακόμα με το νέο design του επετειακού iPhone...

από Kostthem